Vízparti táborozás - Egyházkerületi hittanos tábor Balatonfenyvesen

Kutasiné Molnár Boglárka , 2014-08-06 10:43:55

„Víz, víz, tiszta víz – vízparti történetek a Bibliában” címmel tartottuk meg a Dunántúli Református Egyházkerület idei hittanos táborát július 28. és augusztus 2. között. 

Egyházkerületünk hat egyházmegyéjéből 222 gyermek jött el a balatonfenyvesi táborba, ahol 23 csoportvezető segítségével jó hangulatban telt el a hét. Sajnos nem csupán a Balatonban volt víz, hanem gyakran az égből is hullott. Ennek ellenére minden nap tudtak a gyermekek fürödni a Balatonban.

Minden délelőtt egy olyan bibliai történettel ismerkedtünk meg, ami egy folyó, tó vagy tenger partján történt: Jordán kettéválasztása (2Kir 2,1-15), Naámán megmártózása a Jordánban (2Kir 5,1-19), Jézus vízen járása és Péter próbálkozása a Galileai-tengeren (Mt 14,22-33), etióp főember megkeresztelése (ApCsel 8,26-40). A reggeli áhítat után lelkipásztorok és gyülekezeti önkéntesek által vezetett kiscsoportos foglalkozáson dolgozták fel a gyermekek a történeteket, majd kézműves foglalkozásokon készültek aszfaltkréta-rajzok, kávézacc képek, guriga dobozok, valamint festéssel díszítettünk Dunából és Rábából származó kavicsokat.

Voltak foci és ping-pong bajnokságok, lehetett kitűzőt készíteni és légvárazni, valamint kareokizni és kipróbálni ügyességünket egy perc és nyersz vetélkedőn. 

Az esti áhítatok után vendégek érkeztek hozzánk. Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó és bábművész „Az élet vize” mesejátékkal nevettetett meg bennünket, Urbanetz-Vig Margit hegedűművész pedig az ún. szerelemhegedűvel kápráztatott el minket. Voltak, akik már negyedik éve szórakoztattak bennünket, mint például a Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tánciskolája és a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület.

Köntös László főjegyző úr az úrvacsorás záró istentiszteleten a folyóparti imádkozók (ApCsel 16,12-15) történetén keresztül arra irányította a figyelmünket, hogy Isten mindenütt és mindenkor jelen van. Az istentisztelet után következett a díjkiosztó gála. A tábori hét során elért eredményekért jutalmakat kaptak a csapatok, pl. aszfaltkréta-rajz a Jordán kettéválasztásáról, kávézacc-kép Jézus vízen járásáról, foci és ping-pong versenyek, bibliai és egyházismereti totók, állathangosdi, szobaszemle. A bátorságérmet idén négy gyermek kapta meg, akik egyedül érkeztek gyülekezetükből: Molnár Marcell (Bajna), Réti Anna (Mezőcsokonya), Szabó László (Veszprém), Tóth Norbert (Csór). Két lány külön jutalmat kapott vízi-gimnasztika vezetésért: Bencsik Fanni és Zabajnik Noémi a naszályi gyülekezetből. Külön díjjal értékelték a csoportvezetők a rózsaszín lánycsapat szurkolói tevékenységét, akik különböző koreográfiákkal szórakoztattak a focimérkőzés idején. Végül zenés klippel idéztük fel a tábori hét izgalmas pillanatait.

Minden táborozni vágyót szeretettel várok 2015 nyarán is a „Mesterségem címere” című egyházkerületi táborba.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4259
Összesen 2009. június 2. óta : 40190495