Visszatekintés az igali karácsonyi ünnepségre

Kálmán Csaba, 2015-01-23 04:00:00

Különös karácsonyi ünnepségen vettek részt a Magyaratádi Református Missziói Körzet oktatási intézményeibe járó gyermekek. A Magyar Református Szeretetszolgálat és az Egyházkerület döntése alapján a „Nyilas Misi Karácsonya” gála idén a Dunántúlon  Igalban került  megrendezésre.

A helyszínt az igali Batthyány Károly Körzeti Általános Iskola biztosította a közel 450 gyermek számára. Az ünnepségen részt vett Köntös László főjegyző a Dunántúli Református Egyházkerület képviseletében, Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke, Nagy Csaba a Somogyi Református Egyházmegye  esperese, Jakó Gergely a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Mária a Somogy Megyei Oktatási Hivatal oktatási főosztályvezetője, Lőrincz Sándor a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének vezető-főtanácsosa valamint a Missziói Körzet  településeinek polgármesterei. 

Köntös László áhitatában játékosan fogalmazta meg a gyermekek felé a Karácsony egyik szép üzenetét a zsoltáros szavaival „Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr”. (Zsoltárok 34:9.) és Steinbach József püspök nevében is köszöntötte az egybegyűlteket.

Pál Sándor kuratóriumi elnök köszöntőjében elmondta, hogy ezekben a cipős dobozokban lévő ajándékokat más gyermekek adományaként gyűjtötték össze, hogy ezzel is örömet szerezzenek az olyan társaiknak, akiknek ezen kívül más ajándék nem jut. A gyermekek viszonzásul rövid karácsonyi műsorral készültek és pár mondatban bemutatták intézményüket. Amennyire a gyermekek örültek a sok-sok ajándékoknak a felnőttek ugyanolyan szeretettel fogadták a rövidke kis műsorokat. 

A gála befejezéseként Köntös László főjegyző és Pál Sándor elnök valamint a missziós körzethez tartozó települések polgármestereinek segítségével az ajándékdobozok kiosztásra kerültek. 

Külön szeretnénk megköszönni Igal Város Polgármesterének Obbás Gyulának és Madarászné Fekete Ágnes igazgató asszonynak, hogy biztosították a rendezvény helyszínét, és köszönjük az oktatási intézmények pedagógusainak lelkiismeretes és odaadó segítségüket a sok boldog gyermekarcért.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 14844
Összesen 2009. június 2. óta : 40291460