Missziói ekkléziológia - Lelkésztovábbképzés Michael W. Goheen előadásaival

, 2015-04-21 08:59:50

2015. május 11-13. között lelkésztovábbképzés kerül megszervezésre „Missziói ekkléziológia” címmel Mályiban. A továbbképzés előadója Michael W. Goheen, Ph.D kanadai református missziológus (CRC), aki doktori disszertációját Newbigin missziológiájából írta.

Szeretettel várjuk azoknak a lelkészeknek a jelentkezését, akik szakmai ismereteiket szeretnék bővíteni ezen a területen és szolgálatukhoz személyes tapasztalatokon alapuló gyakorlati tudást kívánnak elsajátítani. 

 

Michael W. Goheen a  Bosch és Newbigin által felvázolt irányt viszi tovább a missziói egyház teológiájában mind elméleti, mind gyakorlati gyülekezetépítési témákkal. Michael Goheen professzori kutatómunkája mellett lelkipásztori szolgálatot és gyülekezetépítési tanácsadást végez, ahol a missziói gyülekezet teológiáját valósítja meg. Az utóbbi években számos missziológiai könyve jelent meg. Kivételes alkalom, hogy Magyarországon az általa vezetett lelkésztovábbképzésre nyílik lehetőség, mely mély elméleti és praktikus gyakorlati tudást ígér a résztvevők számára. Az előadó az üdvtörténet mentén haladva fejti ki a missziológiai és ekkléziológiai kérdéseket, melyek gyakorlati vonatkozásai is kihangsúlyozásra kerülnek. A következő témák kerülnek kibontásra: 

 

Az előadások angol nyelven folynak, tolmácsolást biztosítunk. Az előadásokhoz kapcsolódó beszélgetések adnak lehetőséget a témák feldolgozására. 

előadó: 

Michael W. Goheen, Ph.D. 

Director of Theological Education, Scholar-in-Residence 

Missional Training Center—Phoenix

 

időpont: 2015. május 11-13.

helyszín: Mályi, Mécses Központ

Csoportlétszám: 20 fő

Tanóra: 24 – Kredit: 24

Regisztrációs díj: 5 000 Ft

 

Ajánlott olvasmányok:

L. Newbigin: Evangélium a pluralista társadalomban

D. Bosch: Paradigmaváltások a misszió teológiájában

Csatolt dokumentumok


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9271
Összesen 2009. június 2. óta : 40285884