Közlemény

, 2015-06-23 15:04:41

A Köveskáli Református Egyházközség, a Veszprémi Református Egyházmegye és a Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége az alábbi közleményt adta ki a köveskáli református templomban tartandó nyári zenei fesztivál kapcsán.

KÖZLEMÉNY 

A köveskáli református templomban 2015 nyarán tartandó zenei fesztivál kapcsán, a Köveskáli Református Egyházközség, a Veszprémi Református Egyházmegye és a Dunántúli Református Egyházkerület vezetése több jelzést kapott arról, hogy számos felületen az alábbi sorok olvashatók: 

 „…így találtak rá a fesztivál szervezői a csodaszép, de híveitől elhagyatott köveskáli műemlék templomra, amelyet átvettek a Dunántúli Református Egyházkerülettől…” (Balaton, a Pannon Lapok Társaságának kereskedelmi melléklete, megjelenik ingyenesen 43.000 példányban.)

Ezúton hitbeli és lelkiismereti kötelességünk jelezni, hogy a Köveskáli Református Egyházközség templomát hívei nem hagyták el, sőt a gyülekezet erősödik, valamint a Veszprémi Református Egyházmegye és a Dunántúli Református Egyházkerület tervei között szerepel az egyházközség, és a hasonló méretű egyházközségek megerősítése. A fesztivál befogadása is ehhez a szándékhoz kapcsolódik. 

A köveskáli református templom a Köveskáli Református Egyházközség tulajdona. A Köveskáli Református Egyházközség, mint a templom tulajdonosa, határozott idejű szerződést kötött a  nyári zenei fesztivál szervezőivel.

A Köveskáli Református Egyházközség életére és a zenei fesztiválra Isten áldását kérjük.

 Köveskál - Balatonarács – Pápa, 2015. június

Molnár Csaba Bertalan helyettes lelkész s.k.

Györffyné Dr.Jahnke Gizella főgondnok s.k. 

Császár Attila esperes s.k.

Papp Gábor egyházmegyei gondnok s.k. 

Steinbach József püspök s.k.

Dr. Huszár Pál főgondnok s.k. 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4677
Összesen 2009. június 2. óta : 39858434