Nyakkendő nélkül - Mezőföld után az Őrség

Adminisztrátor, 2009-09-07 08:03:15

A múlt  héten (szerda, csütörtök, péntek) tovább folytatódtak a „nyakkendő nélküli látogatások” . Amint arról korábban hírt adtunk, Steinbach József püspök meglátogatja az összes dunántúli lelkipásztort.

Ezeknek a látogatásoknak az a sajátossága, hogy a hivatalos vizitációk kötöttségeit mellőzve, teljesen kötetlen formában egy-másfél órás látogatás keretében az egyházkerület vezetése találkozik a lelkipásztorokkal és családjukkal,  áttekinti a lelkipásztor konkrét szolgálati körülményeit és a gyülekezet  adottságait, őszinte beszélgetésben felmérik a jelen-adta lehetőségeket.

Az elmúlt napokban a püspök Bellai Zoltán püspöki főtanácsossal és a sorok írójával Szakál Péter esperes kíséretében meglátogatta az összes őrségi lelkipásztort. A látogatások fogadtatása nagyon jó, a lelkipásztor-családok tényleg örülnek ezeknek az őszinte beszélgetéseknek. Az Egyházkerület vezetése is, természetesen.  Ez még akkor is így van, ha az örömök mellett sok esetben a beszélgetés a nyomasztó  gondokról, egy-egy gyülekezet és lelkipásztori egzisztencia már-már megrendítő helyzetéről is szólt. Egyetértés volt abban mindvégig, hogy ezek a látogatások elősegítik a helyzetünkkel való őszinte szembenézést, sok tekintetben kijelölik a konkrét feladatokat és közös gondolkodásra sarkallnak a jövőt illetően. De ami talán mégis a legfontosabb ezekben a látogatásokban: a személyesség. A személyes találkozásokat semmilyen statisztika, helyzetfelmérés, íróasztal mellett kitalált steril „koncepció” nem pótolja. Élettel tölti meg azt az egyébként mindnyájunk által vallott  meggyőződést, hogy mi egy közös test tagjai vagyunk.  Köszönet Szakál Péter Esperes Úrnak a jó szervezésért, s minden kollegának a szíves fogadtatásért. A most látható képekért köszönet Bellai Zoltánnak. (Készült még több kép is, azok később kerülnek fel.) A látogatások folytatódnak, reménység szerint október folyamán a Pápai Egyházmegyében.
Köntös László lelkészi főjegyző


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. July 11., Saturday,
Nóra , Lili napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 13104
Összesen 2009. június 2. óta : 20546739

Ige Mellett

(26) „…aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok…” (Máté 20,17–28)

ZEBEDEUS FIAINAK KÉRÉSE – I. – 1. Ezen a földön, még a mennyei világra nézve is csak úgy tudunk gondolkodni, hogy ki az első. Én és az enyéim legyenek... tovább

REPOSZT

Keresztet mindenhová

Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
A hétvégétől ez az oltárkép fogadja majd a híveket a St. Albans katedrálisban. Így támogatja az anglikán egyház ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL130103

Formátum:.doc
Méret: 53.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2013.01.02

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A RENDről - beszélgetés ifj. Márkus Mihállyal

Formátum:.mp3,
Méret: 11.0 MB

A beszélgetést Fekete Zsuzsa készítette-

Hanganyag letöltése