Újra nyakkendő nélkül

, 2015-09-15 13:14:30

Újra indultak a „nyakkendő nélküli” látogatások. Ez a sajátos elnevezés onnan jött, hogy az előző ciklus elején, 2009-ben egyházkerületünk lelkészi vezetése elhatározta, hogy  a hivatalos alkalmak mellett, nem hivatalos látogatáson  is felkeresi kerületünk összes lelkipásztorát és intézményét.

A nyakkendő nélküli látogatásoknak az a célja, hogy ezeken a kötetlen beszélgetéseken keresztül is az egyházkerület vezetése még jobban megismerhesse gyülekezeteink, lelkipásztoraink szolgálatának helyzetét, örömeiket és gondjaikat. Az elmúlt ciklusban indult, és sikerrel megvalósított kezdeményezésnek annyira jó volt a visszhangja, hogy a kerület vezetése elhatározta: ebben a ciklusban is megismétli a látogatásokat. 

A változás annyi, hogy ebben a ciklusban minden évben egy-egy egyházmegye lelkipásztorait látogatják meg, viszont a látogatás során nem csak azt a templomot tekintik meg, ahol a lelkipásztor lakik, hanem felkeresnek minden olyan települést is, amelyet már nem helyben lakó lelkipásztor gondoz.

Ebben az esztendőben a mezőföldi egyházmegye lelkipásztorait keresi fel a kerületi lelkészi vezetés. A látogatások szeptember 14-én kezdődtek, amikor is Imre Bálint esperes kíséretében Steinbach József püspök, Köntös László lelkészi főjegyző és Bellai Zoltán püspöki főtanácsos Szabadbattyán, Sárszentmihály, Sárkeszi és Csősz lelkipásztorait kereste fel. 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8367
Összesen 2009. június 2. óta : 40284980