Tudnivalók Dr. Kálmán Attila búcsúztatásával kapcsolatban - A Tatai Református Egyházközség közleménye

, 2015-11-16 12:01:23

Legelőször a Család nevében megköszönjük mindnyájuknak, hogy szeretettel gondolnak rájuk gyászukban. Köszönjük az elmondott imádságokat, a részvét nyilatkozatokat, mindazt az odafigyelést, amit ezekben a nehéz napokban közel- és távollévőktől kaptak. A Gyászoló Család számára nagyon sokat jelent az őket lelkiekben körülvevők nagy száma.

Dr. Kálmán Attila ismerve betegségét, annak lefolyását, előre készült a hazamenetelre. Családjának, pedagógus-társaknak, gyülekezeti tagoknak a lelkére kötötte, hogy búcsúztatására a lehető legegyszerűbb keretek között kerüljön sor. Amikor az itt következő információkat közreadjuk, akkor az ő kérésének megfelelően igyekszünk mindent figyelembe venni, leginkább azt, amit ő kért tőlünk.

Tudjuk, hogy nagyon sokan gondolnak Dr. Kálmán Attila Igazgató Úrra szeretettel és szeretnék kegyeletüket leróni, valamint részvétüket a Család felé úgy is kifejezni, hogy személyesen eljönnek Tatára. Éppen ezért kérjük nagy tisztelettel mindazokat, akik szeretnének eljönni, hogy a tudnivalókat fokozottan vegyék figyelembe.

A helyszínről

A búcsúztatásra a tatai református templomban (2890 – Tata, Kocsi u. 15.) kerül sor. Templomunk a nagyobbak közül való, mégsem tud 632 embernél többet egy időben befogadni. Ez azt is jelenti, hogy a templomban csak azoknak tudunk helyet biztosítani, akiknek az előzetes regisztráció során erre lehetőségük lesz. A templomban kap helyet a Család, a Magyarországi Református Egyház Zsinata, a Dunántúli Református Egyházkerület, a Tatai Református Egyházmegye képviselői, a Tatai Református Egyházközség presbitériuma és gyülekezeti tagjai, a Pápai és Tatai Református Gimnáziumok tanári kara, a Kárpát-medencei Református Iskolák képviselői, az állami és városi képviselők, a Tatai Eötvös Gimnázium tanári kara, a tatai és környező iskolák képviselői, valamint az egyesített kórus. Az előzetes számolások szerint ez nagyjából a teljes templomi férőhely számot lefedi.

Amennyiben a regisztráció során kiderül, hogy marad szabad hely a templomban, úgy azokat a regisztráció sorrendjében fogjuk elosztani. Ez várhatóan a regisztráció folyamatában, jövő hét második felére alakul ki. A templomi férőhelyeket teljes egészében ki kívánjuk használni.

Regisztrálni az egyházközség honlapján lehet: http://reftata.hu/index.php/jelentkezes-a-bucsuztatasra

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a templom mellett lévő Gyülekezeti Otthonban kivetítőn kövessék még mintegy 120-an a búcsúztatás eseményeit. A templomudvaron hangszórókon keresztül lehet majd hallgatni a szertartás részleteit. Ezen kívül pedig a Tatai Református Gimnázium épületében (2890 – Tata, Kossuth tér 11.) lesz lehetőség arra, hogy az egyes osztályközösségek osztálytermekben kivetítőn kövessék az eseményeket.

 A koszorúkról és virágokról

Dr. Kálmán Attila határozott kérése az volt, hogy a temetésén ne legyenek se koszorúk, se virágok. A jelenlévők részvétét három koszorú fogja jelképezni. Az egyik a Családot, a második az egyházi oldalt, a harmadik pedig az állami, önkormányzati, civil oldalt jelképezi. Szintén Dr. Kálmán Attila Igazgató Úr kérése volt az, hogy a koszorú vagy virág helyett a kijáratoknál lévő utolsó padok oldalára erősített perselybe tett adománnyal segítsék a Tatai Református Gimnázium hátrányos helyzetű diákjait. Adományok Dr. Kálmán Attila emlékére banki átutalással is küldhetők a gimnázium "Dr. Bódis István Alapítvány" számára a 11740047-20133133-00000000 számlaszámon. A szervezetek és egyének név-szerint érkezett adományait a Gimnázium honlapján köszönettel nyugtázzuk, vagy kérésre elismervényt küldünk.

A Családdal való egyeztetés nyomán a megemlékezésnek egy sajátos formáját szeretnénk felajánlani. Aki úgy gondolja, hogy részvétét, jelenlétét szeretné megörökíteni, azt egy gyász-szalagon teheti meg. A szalagokat az istentiszteletet követően a templom középső részének korlátjára lehet majd elhelyezni. A szalagokat a Család viszi majd magával és kegyelettel megőrzi.

Az elbúcsúzás lehetőségéről

Tekintettel arra, hogy azok számára, akik a templomba nem férnek be szintén biztosítani szeretné a Család a főhajtás lehetőségét, ezért a tervezett 90 perces szertartást követő 1 órában, 17.30-ig, az urna előtti megállásra lehetőség lesz.

 A temetésről

A temetés a Család kérésére szűk családi, baráti körben történik 18 órakor az Almási úti temetőben.

 További információkról

A parkolással, közlekedéssel kapcsolatos információkat Tata Városával történő egyeztetést követően tudunk majd adni. Az előzetes megbeszélések folynak, tisztelettel kérjük ebben az ügyben türelmüket.

Az információk továbbra is a http://www.reftata.hu/index.php/kalman-attila címen érhetőek el.

Köszönjük, hogy időt szánt az információk elolvasására és segít nekünk a szertartás Dr. Kálmán Attila emlékéhez méltó lebonyolításában!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 25., Thursday,
Márk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17104
Összesen 2009. június 2. óta : 40264419