Adventi zenés áhítat a Four Bones kvartettel Tatabányán

Rásky Miklós, 2015-11-25 11:25:26

Advent második hétvégéjén csendességet, áhítatokat tart a Tatabánya Újvárosi és a Tatabánya Óvárosi gyülekezet. Szombaton, december 5-én este 18 órakor a Kodály téri Közösségi Házban, majd vasárnap, december 6-án este az Óvárosi Református Templomban. Ezen az alkalmon zenés áhítatot tartunk a Four Bones kvartett szereplésével

"Tízéves fennállása óta a Four Bones harsonakvartett megfordult a világ számos országában: a zenekar tagjai Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, kimagasló eseményeken képviselik Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégek. 2011-ben megjelent Crossroads c. nagylemezük kiválóan tükrözi az együttes zenei repertoárjának sokrétűségét és változatosságát: 5 magyar kortárs zeneszerző kifejezetten az együttes számára komponált művei elkalauzolják a hallgatóságot a tangó, a jazz a folk és a komolyzene gyakran egymást keresztező világába. Az elmúlt évtizedben számos kiváló művésszel, énekessel dolgoztak együtt belföldi és külföldi turnék során egyaránt, többek között: Palya Beával, Szirtes Edina Mókussal és Gereben Zitával.
Az idei évben túlnyomórészt külföldön koncertező harsonakvartett első ízben látogat Tatabányára, ahol az Újvárosi Református Missziói Egyházközségben Adventi koncerttel örvendeztetik meg a megszokott lendületes műsoruk mellett ismert klasszikusokkal, modern, könnyed dallamokkal, s igazi zenei csemegékkel az odalátogató közönséget."



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5512
Összesen 2009. június 2. óta : 40191748