Középpontban a misszió - missziói előadók és lelkipásztorok találkozója Pápán

Adminisztrátor, 2009-09-08 21:09:09

Abban mindenki egyetért, hogy a misszió az egyház legfontosabb tevékenysége, különösen ma, amikor emberek milliói látványosan távolodnak el a hagyományos keresztyén kultúrától.

Ám abban már nincs egyetértés, hogy miként is lehetne hatékonyan megszólítani a ma emberét. Inkább az tapasztalható, hogy a missziói elkötelezettségű lelkipásztorok különböző modelleket, koncepciókat követve keresik a megoldást. Sokszor úgy, hogy a sokféle missziói látás, kezdeményezés között alig van kapcsolat.

A Pápán szeptember 10-én tartandó missziói találkozó a missziói előadók, s a misszióban különös elkötelezettséget mutató lelkipásztorok részvételével azt a célt szolgálja, hogy a különböző missziói kezdeményezések és elképzelések még jobban megismerjék egymást, s ezáltal alapot kínáljanak egy, a jövőben kifejlesztendő közös missziói koncepció, munkaterv, látás kidolgozására.



Természetesen, egy ilyen találkozó önmagában nem oldja meg az egyébként mindenki által jól ismert súlyos problémákat. Viszont kiinduló pontja lehet egy termékeny folyamatnak, amelynek eredményeként tényleg kialakulhat egy közös akarat a konkrét célokat, tennivalókat és a megvalósítási módozatokat illetően.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7485
Összesen 2009. június 2. óta : 39872048