Húsvéti Örömhír Klub volt Magyaralmáson

Polgárné Szendrák Edit, 2016-04-28 08:18:59

Gyülekezetünkben nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek közötti szolgálatra. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek otthonuknak érezzék a gyülekezetet. Ha arra a szóra gondolnak, hogy templom vagy gyülekezet, melegség és jóérzés járja át a szívüket: egy hely, ahová jó menni, ahol jó lenni.

Így aztán megragadjuk az alkalmakat, hogy őket vendégül lássuk, számukra programokat, jó alkalmakat szervezzünk. Alkalmakat, melyeket az ige így jellemez: áron is megvegyétek! Ezeken a programokon nem csak jól érzik magukat, hanem Isten örömüzenetét is átélhetik, megtapasztalhatják: úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Ezt a hitet, ezt akarjuk mi elébük tárni, kézzelfoghatóvá tenni a számukra. Isten meghagyta nekünk, hogy tanítsuk a gyermekeinket parancsolatairól, törvényeiről, de még jobban kegyelméről, szeretetéről.

 

Nincs is csodálatosabb lehetőség erre Húsvét ünnepénél! Sokféle módon mutattuk be korábban a gyerekeknek a feltámadás erejét, volt már nyitott sír a kalácsunk, voltak tárgyakkal töltött tojások, végigjártuk már a stációkat... de Jézus minden bűnt eltörlő kegyelméről, értünk ontott véréről az idén adtunk tanítást nekik. És aki eddig utálta a kémiát, az most biztos szerelmesévé lett! Milyen jó, némi víz, jód és hipó segítségével megmutathattuk nekik a csodát, Jézus bűnt eltörlő erejét! És közel vihettük hozzájuk a húsvéti történéseket: kóstolhattak páskát, érinthettek szögeket, megkenhették magukat illatos szerekkel! Minden módon próbáltuk elébük tárni a nagy csodát, Jézus irántunk megbizonyított szeretetét!

 

Mondhatom, hogy tágra nyílt szemmel, tátott szájjal, és nyitott szívvel vettek részt a gyerekek a nagyszombaton rendezett Örömhír Klubon! Még napok múlva is próbálták kiszedni belőlem a titkot: hogyan tudta a Jézust jelképező hipó tisztává tenni a jódos vízet, ami a bűnös szívünket jelképezte! Volt aztán még futóverseny a nyitott sírhoz, csokibárány keresés, éneklés, boldog focizás a fiúknak, kreatívkodás a lányoknak, és minden, minden készítgette szívüket, hogy hinni tudjanak, és húsvétvasárnapra számukra is feltámadt Jézus Urunk!

 

 

psze


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 15680
Összesen 2009. június 2. óta : 40292298