Hudi József Bél Mátyás-díjas

, 2016-07-06 17:05:45

Dr. Hudi Józsefnek, a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltára vezetőjének a Honismereti Szövetség 2016. július 4-én Makón tartott 44. Országos Honismereti Akadémiájának nyitó ülésén kiemelkedő honismereti munkájáért Bél Mátyás Plakettet adományoztak.

A legmagasabb országos honismereti kitűntetést Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke adta át.

A terjedelmes laudáció tartalmazta a történész-levéltáros rövid életrajzát, a tudományos életben, a felsőoktatásban elért eredményeit és a honismereti mozgalomban végzett közel négy évtizedes munkásságát. Külön is kiemelték, hogy számos helytörténeti monográfiát, egyház- és művelődéstörténeti kiadványt írt és szerkesztett, több mint 600 történeti cikke és tanulmánya jelent meg nyomtatásban.

Egyik alapítója és történeti rovatvezetője a Comitatus c. önkormányzati szemlének, alapítója főszerkesztője a Pápai Református Gyűjtemények Acta Papensia c. történeti folyóiratának.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnökeként, alelnökeként, majd választmányi tagjaként eredményesen dolgozott a civil szféra erősítésén.

Aktív vezetőségi tagja a Magyarországi Egyházi Levéltárosok Egyesületének is. Egyházkerületi munkatársunk magas kitűntetéséhez szívből gratulálunk, életére is szolgálatára Isten áldását kérjük.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. September 25., Saturday,
Eufrozina , Kende napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5076
Összesen 2009. június 2. óta : 27086738

Ige Mellett

(10) „Én bizalommal vagyok irántatok az Úrban…” (Galata 5,7–15)

Mennyi probléma támadt hirtelen! Olyan szépen indult és haladt eddig minden, most pedig gond és baj mindenütt. Olyan jól futottunk eddig, most azonban... tovább