Hudi József Bél Mátyás-díjas

, 2016-07-06 17:05:45

Dr. Hudi Józsefnek, a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltára vezetőjének a Honismereti Szövetség 2016. július 4-én Makón tartott 44. Országos Honismereti Akadémiájának nyitó ülésén kiemelkedő honismereti munkájáért Bél Mátyás Plakettet adományoztak.

A legmagasabb országos honismereti kitűntetést Debreczeni-Droppán Béla, a Honismereti Szövetség elnöke adta át.

A terjedelmes laudáció tartalmazta a történész-levéltáros rövid életrajzát, a tudományos életben, a felsőoktatásban elért eredményeit és a honismereti mozgalomban végzett közel négy évtizedes munkásságát. Külön is kiemelték, hogy számos helytörténeti monográfiát, egyház- és művelődéstörténeti kiadványt írt és szerkesztett, több mint 600 történeti cikke és tanulmánya jelent meg nyomtatásban.

Egyik alapítója és történeti rovatvezetője a Comitatus c. önkormányzati szemlének, alapítója főszerkesztője a Pápai Református Gyűjtemények Acta Papensia c. történeti folyóiratának.

A Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnökeként, alelnökeként, majd választmányi tagjaként eredményesen dolgozott a civil szféra erősítésén.

Aktív vezetőségi tagja a Magyarországi Egyházi Levéltárosok Egyesületének is. Egyházkerületi munkatársunk magas kitűntetéséhez szívből gratulálunk, életére is szolgálatára Isten áldását kérjük.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 19., Tuesday,
József , Bánk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2607
Összesen 2009. június 2. óta : 39762342