Pápai találkozó a megyeszékhelyeken szolgáló lelkipásztorokkal

Adminisztrátor, 2009-09-15 18:59:34

Az Egyházkerület vezetése és az esperes-gondnoki értekezlet résztvevői szeptember 14-én, hétfőn beszélgetést folytatnak a megyeszékhelyeken szolgáló elnök-lelkipásztorokkal. Az ok nyilvánvaló: már régóta tudott, hogy református egyházunk csak korlátozott mértékben tudta követni az elmúlt évtizedek folyamán a városba áramló tömegeket.

Noha a nagyvárosi misszió kérdése újra és újra napirendre került, és sokszor és sokan hangoztatták az ügy fontosságát, áttörést mégsem sikerült elérni.

Az okok nyilván összetettek, amelyeknek elemzése még várat magára. Ám az is nyilvánvaló, ha a nagyvárosi misszióban nem sikerül hatékony stratégiát kidolgozni és megvalósítani, még ha megkésetten is, emberek százezrei válnak végleg elérhetetlenné református egyházunk számára.

Steinbach József püspök minden lehetséges fórumon nyilvánvalóvá tette, hogy a Dunántúli Egyházkerület vezetése kulcsfontosságúnak tartja a városi missziót, s erre a Kerület kész a lehetőségein belül komoly anyagi eszközöket is fordítani.

A hétfői megbeszélés arra irányul, hogy a nagyvárosi lelkészek fejtsék ki, miként képzelik el városuk jövőjét a misszió szempontjából, milyen célokat látnak reálisan megvalósíthatónak, s az Egyházkerület miként tudna hozzájárulni a hatékony továbblépéshez.

Ezt a beszélgetést követi majd az esperes-gondnoki értekezlet, amelynek fő témája a szeptember 25-én tartandó egyházkerületi közgyűlésre való felkészülés.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10743
Összesen 2009. június 2. óta : 39864500