„… igazat mondok, nem hazudok…”

Steinbach József, 2017-01-22 04:00:00

(1Timóteus 2,1-7) Ha Jézus Krisztusról tanúskodunk, igazságot szólunk, nem hazudunk (7) – 1. Tanúskodásunk imádság az igazságért. Imádkozzunk azért (1), hogy minél többen eljussanak az igazság megismerésére (4). Az igazság Jézus  Krisztus által tapasztalható meg. 

Az igazság nem valami elmélet, mert akkor csak önző emberi igazságainkkal vagdossuk egymást. Az igazság Jézus Krisztus megváltó kegyelmében mutatkozott meg. Az igazság a leghatékonyabb cselekvés az emberért: – közbenjárás, szeretet, váltság. Ezt cselekedte Isten egyszülött Fiában (4-6), mert azt akarja, hogy minden ember eljusson az üdvözítő igazságra (4). – 2. Tanúskodásunk minden embernek szól. A „mindenki” itt nem számot jelent, hiszen ez Isten döntése, nem ránk tartozik, hanem azt, hogy minden népnek szól az evangélium, zsidóknak és pogányoknak (7), és minden vezetőnek is. – 2. Tanúskodásunk a vezetőknek is szól. Értük különösen könyörgünk, hogy jussanak el az igazság  ismeretére, mert emberileg tőlük függ az életünk (2).*

* Kiegészítések az igeszakaszhoz:

- A gonosz pedig sok barbárt juttathat hatalomra. 

- Hála az Úrnak, hogy az Ő kezében van az életünk, és Ő elvégzi, hogy legyenek olyan vezetőink, akik a rájuk bízottakért szolgálnak, hogy nyugodt és csendes életet élhessünk, kegyességben és tisztességben (2), a bajokat pedig hitben hordozhassuk el.

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 19., Tuesday,
József , Bánk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4147
Összesen 2009. június 2. óta : 39763884