Elhunyt Dr. Herczeg Pál

Steinbach József, 2017-04-24 10:15:22

 

Ma reggel kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt Dr. Herczeg Pál a Lábatlani Református Egyházközség egykori lelkipásztora, teológiai professzor. Temetéséről később intézkednek. Az alábbiakban Steinbach József püspök emlékező sorait közöljük.

Dicsérte Istent - Dr. Herczeg Pál professzorra emlékezve

"Látta őt az egész nép, amint járkál és dicséri az Istent." (Cselekedetek 3,9)

Ma hajnalban szolgálatba küldő Ura hazahívta dr. Herczeg Pál teológiai professzort, az újszövetségi bibliai teológiai tudományok tanárát, egykori lábatlani lelkipásztort.  A mai napi újszövetségi Igével, az örök élet reménységében adunk hálát életéért, gyülekezeti lelkipásztori és tanári szolgálataiért, árnyalt, de a feltámadott Jézus Krisztusba vetett rendíthetetlen hitéből fakadó teológiai látásáért, előadásaiért, publikációiért, könyveiért. 

Egykori tanítványainak sokasága nevében is hálát adunk Professzor úrért az Istennek. Hálát adunk azért, hogy dunántúli reformátusként képviselt bennünket a reformátusok nagy családjában. Mindvégig "dunántúli" maradt, kegyességében, teológiájában, tanári munkájában, szolgálatában, szeretetében.

Külön hálát adunk az élő Istennek azért a hiteles, emberséges, útmutatásában is kedves személyiségéért, amelyben kiábrázolódott a Krisztus. 

A dunántúli reformátusság egész közössége nevében imádkozunk a gyászoló családért, vigasztalásért, erőért, élő reménységért, a feltámadott Úr Jézus Krisztusban.

Steinbach József

Dr. Herczeg Pál ny. egyetemi tanár, református lelkipásztor életéért, szolgálatáért az Ácsi Református Egyházközség templomában gyászistentiszteleten adnak hálát 2017. május 12-én, pénteken 15 órakor.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. September 16., Monday,
Edit napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 1556
Összesen 2009. június 2. óta : 17244573

Ige Mellett
REPOSZT

Néhány szó a keresztény szabadságról

A keresztény szabadságot fenyegető, Európa keresztény kultúráját feladni akaró liberálisok támadásait Közép-Európában eddig sikeresen elhárították, és a keresztény szabadságot kívülről fenyegető veszedelmet, a migrációt is ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL121105

Formátum:.doc
Méret: 39.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.11.05.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

REND szombat reggeli áhítat

Formátum:.mp3,
Méret: 21.2 MB

Jakab Bálint Mihály igehirdetése

Hanganyag letöltése