Elhunyt Dr. Herczeg Pál

Steinbach József, 2017-04-24 10:15:22

 

Ma reggel kaptuk a szomorú hírt, hogy elhunyt Dr. Herczeg Pál a Lábatlani Református Egyházközség egykori lelkipásztora, teológiai professzor. Temetéséről később intézkednek. Az alábbiakban Steinbach József püspök emlékező sorait közöljük.

Dicsérte Istent - Dr. Herczeg Pál professzorra emlékezve

"Látta őt az egész nép, amint járkál és dicséri az Istent." (Cselekedetek 3,9)

Ma hajnalban szolgálatba küldő Ura hazahívta dr. Herczeg Pál teológiai professzort, az újszövetségi bibliai teológiai tudományok tanárát, egykori lábatlani lelkipásztort.  A mai napi újszövetségi Igével, az örök élet reménységében adunk hálát életéért, gyülekezeti lelkipásztori és tanári szolgálataiért, árnyalt, de a feltámadott Jézus Krisztusba vetett rendíthetetlen hitéből fakadó teológiai látásáért, előadásaiért, publikációiért, könyveiért. 

Egykori tanítványainak sokasága nevében is hálát adunk Professzor úrért az Istennek. Hálát adunk azért, hogy dunántúli reformátusként képviselt bennünket a reformátusok nagy családjában. Mindvégig "dunántúli" maradt, kegyességében, teológiájában, tanári munkájában, szolgálatában, szeretetében.

Külön hálát adunk az élő Istennek azért a hiteles, emberséges, útmutatásában is kedves személyiségéért, amelyben kiábrázolódott a Krisztus. 

A dunántúli reformátusság egész közössége nevében imádkozunk a gyászoló családért, vigasztalásért, erőért, élő reménységért, a feltámadott Úr Jézus Krisztusban.

Steinbach József

Dr. Herczeg Pál ny. egyetemi tanár, református lelkipásztor életéért, szolgálatáért az Ácsi Református Egyházközség templomában gyászistentiszteleten adnak hálát 2017. május 12-én, pénteken 15 órakor.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. June 24., Monday,
Iván napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8304
Összesen 2009. június 2. óta : 16532662

Ige Mellett

(52) „…követte Őt az úton.” (Márk 10,46–52)

– Ne spiritualizáljuk el az Igét a vak Bartimeus meggyógyításának történetét magyarázva. Itt nem lelki vakságról van szó. Persze, nagyon sokan vagyunk... tovább

REPOSZT

Éretlenek

A  gyermek   abban   az   évben,   amelynek   augusztus   31.   napjáig   a   hatodik   életévét   betölti, tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. A ...
... Tovább

Dokumentumtár

FGY130103

Formátum:.doc
Méret: 46.5 KB

Faust Gyula igehirdetése: "A renden vagyok tudatából a viharon át az Úr nyugalmába"

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

laudaciopl

Formátum:.mp3,
Méret: 5.5 MB

Péntek László laudációja. Laudál: Nemes Gyula

Hanganyag letöltése