Pápai teológusok szolgálata a balatonőszödi és balatonszárszói gyülekezetekben

Konc Gál László, 2017-05-05 09:33:23

Különleges alkalomra került sor a húsvétot követő hétvégén a balatonőszödi és balatonszárszói gyülekezetekben: pápai teológushallgatók érkeztek hétvégi szolgálatra.

Erre a találkozóra gyülekezeteink már régóta készültek, hiszen az őszödi gyülekezet egy ifjú tagja: Marton Krisztinán 4. esztendeje tanul a teológián.

Szombat délután az őszödi gyülekezet ifjúsági szállására vártuk a kiszállás résztvevőit, akik Dr. Balla Ibolya rektorhelyettes vezetésével meg is érkeztek. A közös étkezés után következett az, amire igazán vártunk, hogy megismerkedjünk a hallgatókkal. A gyülekezet tagokat leginkább az a kérdés foglalkoztatta, hogy a fiatalok életében mi volt az a meghatározó esemény, ami elindította őket a lelkipásztori hivatás felé. Csodálatos bizonyságtételek hallottunk, melyek által mi magunk is gazdagodtunk a hitben.

Másnap, először Balatonőszödön, utána pedig Balatonszárszón szolgált a küldöttség, az igét Dr. Balla Ibolya rektorhelyettes hirdette az Apostolok Cselekedeteiről írott könyv 2. fejezetének válogatott versei alapján. Az igehirdetést követően a teológusok énekkel, bizonyságtétellel szolgáltak a gyülekezetek közösségében, majd egy rövid összefoglalást hallhattak az istentiszteleten részt vevők a teológia életéről.

Öröm volt számunkra ez a találkozás, hogy megismerhettük a lelkipásztori hivatásra készülők egy kis csoportját és látva lelkesedésüket, elhivatottságukat, mi magunk is áldást kértünk a teológusok tanulmányaira és magára a lelkészképzésre.

Forrás: A Balatonszárszói Református Egyházközség honlapjaVélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2017. október 22., vasárnap,
Előd napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 691
Összesen 2009. június 2. óta : 12051508

Ige Mellett

(17) „…a Te Igéd igazság.” (János 17,12–19)

NEM A MAGAMÉ, HANEM AZ ÖVÉ VAGYOK, AZ ÚRÉ. Ezt vallja hitvallásunk is. – 1. Érettünk könyörög az Úr, mint drága tulajdonaiért, akiket az Isten Őneki a... tovább

REPOSZT

Nem értem az ateistákat

Az embereket, az állatokat és a növényeket is tehát egy belső óra irányítja, amely nagyjából 24 órás ciklusokban követi le a fény és a sötétség ...
... Tovább

Dokumentumtár

Jónás

Formátum:.docx
Méret: 42.9 KB

Péntek László esperes magyarázata Jónás könyvéhez. Gyermek és ifjúsági táborokban való használatra

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

konyvbemutato

Formátum:.mp3,
Méret: 9.2 MB

"Torkos Jakab egyházlátogatása 1747-ben" - Dr. Dienes Dénes

Hanganyag letöltése