Pápai teológusok szolgálata a balatonőszödi és balatonszárszói gyülekezetekben

Konc Gál László, 2017-05-05 09:33:23

Különleges alkalomra került sor a húsvétot követő hétvégén a balatonőszödi és balatonszárszói gyülekezetekben: pápai teológushallgatók érkeztek hétvégi szolgálatra.

Erre a találkozóra gyülekezeteink már régóta készültek, hiszen az őszödi gyülekezet egy ifjú tagja: Marton Krisztinán 4. esztendeje tanul a teológián.

Szombat délután az őszödi gyülekezet ifjúsági szállására vártuk a kiszállás résztvevőit, akik Dr. Balla Ibolya rektorhelyettes vezetésével meg is érkeztek. A közös étkezés után következett az, amire igazán vártunk, hogy megismerkedjünk a hallgatókkal. A gyülekezet tagokat leginkább az a kérdés foglalkoztatta, hogy a fiatalok életében mi volt az a meghatározó esemény, ami elindította őket a lelkipásztori hivatás felé. Csodálatos bizonyságtételek hallottunk, melyek által mi magunk is gazdagodtunk a hitben.

Másnap, először Balatonőszödön, utána pedig Balatonszárszón szolgált a küldöttség, az igét Dr. Balla Ibolya rektorhelyettes hirdette az Apostolok Cselekedeteiről írott könyv 2. fejezetének válogatott versei alapján. Az igehirdetést követően a teológusok énekkel, bizonyságtétellel szolgáltak a gyülekezetek közösségében, majd egy rövid összefoglalást hallhattak az istentiszteleten részt vevők a teológia életéről.

Öröm volt számunkra ez a találkozás, hogy megismerhettük a lelkipásztori hivatásra készülők egy kis csoportját és látva lelkesedésüket, elhivatottságukat, mi magunk is áldást kértünk a teológusok tanulmányaira és magára a lelkészképzésre.

Forrás: A Balatonszárszói Református Egyházközség honlapjaVélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2017. május 27., szombat,
Hella napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5585
Összesen 2009. június 2. óta : 10905213

Ige Mellett

(3) „…mivel engeszteljelek ki…” (2Sámuel 21,1–14)

Van valami rettenetes abban, ahogy ELÉGTÉTELT AKARUNK legkisebb sérelmünkért is, a bosszúról nem is beszélve! – 1. Saul megölt néhány gibeóni embert (... tovább

REPOSZT

Természetesen

„Szinte minden mondatában vitára ingerel. Szerzője vagy már megkapta érte a magáét, vagy majd most fogja megkapni. Egyvalamit azonban senki nem állíthat: hogy nem vállalta ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL120130

Formátum:.doc
Méret: 40.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.01.30.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

presbkonf_vers

Formátum:.mp3,
Méret: 1.2 MB

Tahin Zsolt

Hanganyag letöltése