Letették Székesfehérváron a Budai úti gyülekezeti ház és parókia alapkövét

, 2017-09-28 17:12:53

A Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti temploma mellett épülő Gyülekezeti Ház és Parókia alapkövét helyezték el ünnepélyes keretek közt vasárnap.

A méltóságteljes eseményt megelőzően hálaadó istentisztelettel köszönték meg Istennek  az építkezés lehetőségét, majd ünnepi közgyűlést tartottak, amelyben beszámoló hangzott el az építkezésről valamint az alapkővel együtt elhelyezett időkapszula tartalmát is ismertették.

Nemrégiben ünnepeltük a templom alapkő-letételének 20 éves évfordulóját. Ma újra örömmel adjuk hírül, hogy alapkő-letétele kerül sor, a templom mellett gyülekezeti ház és parókia alapkövét tesszük le. A gyülekezetnek mindig is álma volt, hogy a templom mellett legyen lelkészlakás és közösségi ház is.” – fogalmazott Berze János, lelkipásztor, aki hozzátette, hogy „az építkezés két ütemben valósul meg, az első ütem december 21-ig befejeződik, ez a szerkezetkész állapotot jelent és várhatóan - Isten segedelmével - 2018 végére fejeződik be”.

Az eseményen az ünnepi szolgálatot végzett Steinbach József, dunántúli református püspök, aki, a hálaadó istentiszteleten kiemelte, hogy az alapkő-letétel ünnepe a templom fennállásának 20. és a reformáció 500 éves évfordulóján valósulhat meg. "A szabadság teológiájának lényege az, hogy Jézus Krisztus kereszthalálával megszabadított minket a bűn fogságából. Ezért minden öröm és nehézség közepette is reménységünk van. Reménységünk másik szilárd alapja pedig a Szentírás, amelyet bárhol nyitunk fel, bizonyságot kapunk." - mondta Steinbach József, püspök, majd köszönetet mondott Magyarország Kormányának a mintegy 35 millió forintos támogatásáért, valamint a Székesfehérvári Gyülekezet tagjainak áldozatos munkájáért is, amelyre Isten áldását kérte.


A hálaadó istentiszteletet követően ünnepi közgyűlést tartottak, amelyben Fülöp Zoltán presbiter ismertette a tervezés, engedélyeztetés és a már megkezdődött építkezés folyamatát. Elmondta, hogy az alapkővel együtt elhelyezendő időkapszulában helyet kap az építkezés teljes dokumentációja, a gyülekezeti újság valamint napilapok aktuális példányai és pénzérmék is.

Mészáros Attila elmondta, hogy a mai nap nagy öröm a város életében. „Öröm, mert Székesfehérvárnak fontosak a közösségek. A közösségeknek pedig otthonra van szüksége és a közösségi ház felépülésével az istentiszteleten kívüli közösségi programok is otthonra találhatnak.” – fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere.

Az ünnepi közgyűlés bezárását követően a szolgáló lelkészek, meghívott vendégek és a gyülekezet átvonult az alapkőhöz, ahol a 25. zsoltár hangjai mellett ünnepélyesen letették a gyülekezeti ház és parókia alapkövét.

 A hálaadó istentiszteleten és az alapkő-letételi ünnepségen részt vett Imre Bálint, a Mezőföldi Református Egyházmegye esperese, Köntös László, dunántúli lelkészi főjegyző, Balsay István, Székesfehérvár volt polgármestere és dr. Kovács Béla Sándor, önkormányzati képviselő is. Írott köszöntést küldött Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Vargha Tamás, honvédelmi miniszterhelyettes, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Huszár Pál, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnoka, a zsinat világi elnöke valamint Bányai László, nyugalmazott lelkipásztor is. Zenei szolgálatot végzett a Csomasz Kálmán Kórus, Dóczi István karnagy vezényletével.

Forrás és további képek: www.szekesfehervar.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2017. október 22., vasárnap,
Előd napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 663
Összesen 2009. június 2. óta : 12051480

Ige Mellett

(17) „…a Te Igéd igazság.” (János 17,12–19)

NEM A MAGAMÉ, HANEM AZ ÖVÉ VAGYOK, AZ ÚRÉ. Ezt vallja hitvallásunk is. – 1. Érettünk könyörög az Úr, mint drága tulajdonaiért, akiket az Isten Őneki a... tovább

REPOSZT

Nem értem az ateistákat

Az embereket, az állatokat és a növényeket is tehát egy belső óra irányítja, amely nagyjából 24 órás ciklusokban követi le a fény és a sötétség ...
... Tovább

Dokumentumtár

NL120924

Formátum:.doc
Méret: 35.0 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2012.09.24.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Az egyházról szóló bibliai tanítás

Formátum:.mp3,
Méret: 48.2 MB

Dr. Vladár Gábor előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése