Pápai teológusok szolgálata Vörösberényben

Szabó Beatrix Márta, 2017-12-13 14:17:29

A Teológia régi szokásához hűen, a teológus hallgatók minden félévben több dunántúli gyülekezetet meglátogatnak, hogy bemutassák a Teológián folyó munkát és az örömhírrel szolgáljanak a gyülekezetekben. Számunkra is áldott lehetőség a gyülekezetekkel való találkozás, a közös szolgálat.

Kicsiny, hat fős küldöttségünk 2017. október 29-én, vasárnap Vörösberénybe látogatott el. Különleges élmény volt az itteni ősi templom falai között szolgálni. A templomépület maga egy Árpád-kori erődtemplom, Balatonalmádi egyik nevezetessége, jellegzetes kupolája már messziről felismerhető.

A reformációi ünnepi istentisztelet liturgiájában hallgatóink igeolvasással és imádkozással szolgáltak, az igehirdetés szolgálatát pedig kísérő tanárunk, Szabóné dr. Lászó Lilla végezte. Igehirdetésében az ötezer ember megvendégelésének története (Jn 6,1-15) és a nagy vacsora példázata alapján (Lk 14,15.17) a bővölködés örömhírét hirdette meg előttünk. Kiemelte, hogy mindannyian ismerjük a szükséget, szűkösséget, mégis ha bőkezűen megosztjuk azt a keveset, amink van, nagy csodáknak lehetünk a részesei, igazi közösségekké válhatunk. Mert az a mennyei Atya akarata, hogy részesüljünk az Ő végtelen gazdagságában, és a magunk szűkösségeiből bővölködő és a javainkat megosztó keresztyénekké váljunk.

A teológusok egy rövid műsorral is készültek a gyülekezetnek. A Reformáció előtt tisztelegve a Mely igen jó az Úr Istent dicsérni kezdetű, Sztárai Mihály reformátor által írt éneket (RÉ 255) adtuk elő gitár- és furulyakísérettel. Hallgatóink egyéni bemutatkozása után a gyülekezeti tagok bepillantást nyerhettek Teológiánk történetébe, a teológiai oktatás menetébe: milyen szakok léteznek, milyen tárgyakat tanulunk. Kiderült az is, hogy „teológusnak lenni jó, de pápai teológusnak lenni a legjobb”. A bemutatást egy személyes bizonyságtétel követte, majd zárásként a Mindenre van erőm című éneket énekeltük el.

A teljes beszámolót a Pápai Református Teológiai Akadémia honlapján olvashatja el.

Forrás: www.prta.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 15855
Összesen 2009. június 2. óta : 40292473