Tiéd a Bárány?

Polgárné Szendrák Edit, 2018-09-10 09:31:28

 Július közepén tartotta gyülekezetünk református hittantáborát, melynek ebben az évben „Állati küldetés” volt a címe. A KOEN által összeállított anyag minden napján valamilyen bibliai állat segített nekünk megérteni Isten életünkre vonatkozó üzenetét, innen a tábor címe: Állati küldetés. Ige, bábozás, aranymondás, kézművesség, játékok mind azt a célt szolgálták, hogy megismerjük életünk Urát, Jézust.

 
Ez a hét se alakult egyszerűen, már évek óta, mikor Isten nagy áldást készít, történik valami „rossz” is. Hol egy gyerek kerül kórházba, hol egy felnőtt. Valahogy a tábor első napja már évek óta tartogat nekünk ilyen meglepetést. Most egyik oszlopos tagunk, Zita néni került kórházba nem kis bajjal. Mindig hű imatársunk, lelkigondozó testvérünk, akire csoportot szoktunk bízni. A bajok nagyok -mondták az orvosok. Napokig életveszélyben volt és mi remegő szívvel kezdtük a bibliai hetet. A tábor apraja-nagyja könyörgött Jézushoz, az Isten Bárányához, hogy tartsa, gyógyítsa meg a nagy beteget. A kór halálos volt, de mi bízutnk benne, hogy Zita néni hazatér. Hála Neki, meg is gyógyította testvérünket, aki a kórházban is ragyogta betegtársai felé Isten szeretetét, ott is szolgált, bizonyságot tett a mi Pásztorunkról, Jézusról.

Mindeközben a táborban zajlottak az események. Jöttek a segítők, a fiatalok és idősek, akik naponta odaszánták az idejüket, hogy rendet tegyenek, előkészítsenek, lufit fújjanak, bábot gyakoroljanak, játékokat vezessenek, nyomtassanak, kenyeret kenjenek, állatokat hozzanak. Mindezt önként, szeretetből, mindent az Úrért és a gyermekekért.

 A templomkert zsongott, tele volt élettel és kegyelemmel. Minden ment magától. Apropó... magától, már Reményik is megmondta, hogy ez a magától, ez a kegyelem! Mivel a hét az állatokról is szólt, készítettünk egy állatsimogatót. Azt hiszem ez volt a hét egyik fénypontja. Először csak úgy poénnak szántuk, hogy 1-2 nap lesz állatsimogatás, de végül igazi áldás lett belőle. Mert kiderült, hogy nem csak nyuszi van a faluban, hanem mikor a fürjről tanultunk, akkor egy család felajánlotta, hogy hoznak fürjet! És amikor a bárányról, akkor valaki azt hozott. Így is átéltük azt, hogy Isten gondoskodik.

 A záró napon Pintér Béla jött hozzánk énekelni. És mivel lehetett számokat kérni, a bárányosat is kértük, a Rólad van szó című dalt. Épp bepakolt a családjával, amikor a bárányt elvezették pórázon az udvarról. Nagyon meglepődött. A koncertjén meg is kérdezte a kis tulajdonostól: Tiéd a bárány? És ő boldogan mondta: Az enyém! De aki részt vett a koncerten és a táborban, attól is megkérdezhettük volna: Tiéd a Bárány? Tiéd Jézus? Mert a tábornak egyetlen fő célja a sok élményen túl az volt, hogy megimerjük Isten Bárányát, Jézust, Aki életét adta értünk.

 Olyan jó volt mindezt átélni! Olyan jó, hogy ismerhetjük Őt!

 Köszönjük a sok segítséget, támogatást, odaszánást.

 Számokban: 1 nagy munkatársi csapat, több mint hetven résztvevő, 1 biciklis túra, 2 itt töltött sátoros éjszaka, 1 tűzoltós vetélkedő, 4 napsütéses nap, 1 viharos, 1 állati arcfestés, csillám tetkó, kézművesség, rengeteg focizás, 2 szalonnasütés, 5 bibliai történet, nyuszik, fürjek, 1 bárány, 1 db táncház és még sorolhatnám! Köszönöm Uram!

 

Polgárné Szendrák Edit

Fotók: Szarvas Huba, Varga Zita, Viniczai József

Forrás: A Magyaralmási Református Egyházközség honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez 1 hozzászólás érkezett, ezeket ide kattintva olvashatja

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 338
Összesen 2009. június 2. óta : 40170631