Magyar Falu Program

, 2019-04-29 11:08:19

Ötezer főnél kisebb településen szolgáló református közösségek kaphatnak támogatást a Magyar Falu Programban. Az ezzel kapcsolatos kérdésekben az MRE Zsinati Hivatal Pályázati Irodája által kiadott tájékoztató segít eligazodni.

„A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése" c. alprogram
A felhívás kódszáma: MFP-EKT/2019.

A Miniszterelnökség (a továbbiakban: Támogató) hazai költségvetési forrásból elindította a Magyar Falu Programot (a továbbiakban: MFP) és ennek a programnak a keretein belül lehetőséget biztosít a hazai, kiemelkedő társadalmi súlyú, történelmi egyházak, köztük a Magyarországi Református Egyház, egyházi közösségei által végzett munka támogatására is.

„A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése” c. alprogram (a felhívás kódszáma: MFP-EKT/2019.) keretében lehetőség nyílik a történelmi egyházak – 5000 fő, és ez alatti lakosságszámú településeken szolgálatot teljesítő – közösségei számára, a következő tevékenységek megvalósítására vonatkozó, egyedi támogatási kérelmek benyújtására:

1., Egyházi tulajdonban lévő, használaton kívüli épületek felújításának, bővítésének támogatása;

2., Egyházi közösségek által szervezett programok, ehhez kapcsolódó működési költségek és eszközbeszerzés támogatása;

3., Egyházi közösségszervező személy bértámogatása.

A református egyházi közösségek támogatása érdekében, ezen a felületen gyűjtjük össze azokat a hasznos dokumentumokat és információkat, amelyek segíthetik a támogatási kérelmek összeállítását. Ezek egyrészt a Támogató által készített dokumentumok, másrészt pedig – a ”Gyakran ismételt kérdések” keretében – az MRE Zsinati Hivatala Pályázati Iroda, illetve az egyházkerületi koordinátorok által a Magyar Falu Program hivatalos ügyfélszolgálatára megküldött kérdésekre kapott válaszokat tartalmazzák.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a honlapunkon (www.reformatus.hu) – az MFP „A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése” c. alprogramhoz tartozó felhívásával kapcsolatban – szereplő információk csak segítségnyújtási, illetve tájékoztatási célt szolgálnak, elsősorban a felhívásban és az ahhoz kapcsolódó útmutatóban, illetve segédletekben szereplő információk könnyebb áttekintését, értelmezését segítik, nem tekinthetők hivatalos forrásnak.

Minden egyházi közösség, a támogatási kérelme összeállítása során, elsődlegesen a Támogató hivatalos weboldalán, illetve – a hivatkozott felhívásban megadott – ügyfélszolgálati elérhetőségeken kell, hogy tájékozódjon. A támogatási kérelem összeállításához szükséges hiteles és naprakész információkat a Magyar Falu Program hivatalos weboldaláról (http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-falu-program) elérhető „Magyar Falu Program – Pályázati lehetőségek a Magyar Államkincstár oldalán” címszó alatt (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/mfpbongeszo/mfpBongeszoLite.xhtml) található dokumentumok tartalmazzák, kérjük, hogy ezeket folyamatosan kísérjék figyelemmel!

 

A programmal kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre itt található a válasz: http://www.reformatus.hu/mutat/16257/

Forrás: www.reformatus.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7420
Összesen 2009. június 2. óta : 39861177