Utazás, hazatérés egy életre szóló emlékkel - A Zalaegerszegi Gyülekezet pápai kirándulása

Tubolyné Takács Mária, 2019-05-02 15:38:02

2019. március 23-án a zalaegerszegi Rózsák tere a reggeli órákban emberekkel telt meg: fiatalokkal és idősekkel. Izgalommal vártuk, hogy megérkezzen az autóbusz, mely gyülekezetünk tagjait elviszi egy szépnek ígérkező kirándulásra.

A meghirdetett időpontra megérkezett az 54 fős kiránduló társaság valamennyi tagja és a busz is. 8 óra 15 perckor elindultunk, hogy közel másfél órás utazással Pápára érkezzünk. Én nagyon izgatott voltam, hiszen ebben a városban éltem, itt jártam iskolába, itt érettségiztem. A sors az évek során másfelé sodort, de mindig hazamegyek Pápára.

A kirándulás szervezése közben is az járt a fejemben, hogy ezt a kisvárost úgy sikerüljön bemutatni gyülekezetünk tagjainak, hogy érezzék milyen szeretet kapcsolat fűz a városhoz, melyre mindig büszke vagyok.

Csoportunk az utazás alatt Hodánics Péter lelkipásztorunk napi ige felolvasását és ige magyarázatát hallgatta meg. A kellemes utazásnak hamar vége lett, megérkeztünk. Én mondhatnám úgyis, hazaérkeztem.

Először a Pannonia Reformata Múzeumban tettünk látogatást. A gyönyörűségesen felújított Ótemplom, az interaktív egyháztörténeti kiállítás és Hóri titokzatos világa, története mindannyiunkat ámulatba ejtett. Az interaktív kiállítás legjobban a legifjabb nemzedéket a 7-14 éves korosztályt kötötte le. Nagyon élvezték, hogy mindent meg lehet fogni, játékosan megismerni a keresztyénség üzenetét.

Ezután a városban tettünk egy nagy sétát, több híres épületet, műemléket megtekintettünk. Fényképezkedtünk a Református templom előtt, megebédeltünk, majd felfrissülve, újult erővel az Esterházy kastélyban tettünk egy korabeli látogatást a grófi családnál. Megtekintettük a Pápa történetéről készült filmet, gyönyörködhettünk a háziak táncában, teázhattunk velük, marionett bábelőadást nézhettünk.

Méltóképpen bocsátottak utunkra, mely visszaröpített bennünket Zalaegerszegre. Ismét hazaérkeztem, a gyülekezet többi tagjával együtt Isten segedelmével. Hiszen „Az élő Istennel kell találkoznunk ahhoz, hogy az utazás, várakozás, hazatérés üdvösségesen egymásra találjanak." /Steinbach József: Hazavárlak című könyve 20. oldal/.

 

Tubolyné Takács Mária

Forrás: az Őrségi Református Egyházmegye honlapja


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2019. June 24., Monday,
Iván napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8309
Összesen 2009. június 2. óta : 16532667

Ige Mellett

(52) „…követte Őt az úton.” (Márk 10,46–52)

– Ne spiritualizáljuk el az Igét a vak Bartimeus meggyógyításának történetét magyarázva. Itt nem lelki vakságról van szó. Persze, nagyon sokan vagyunk... tovább

REPOSZT

Éretlenek

A  gyermek   abban   az   évben,   amelynek   augusztus   31.   napjáig   a   hatodik   életévét   betölti, tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik. A ...
... Tovább

Dokumentumtár

karácsony tiltakozás

Formátum:.doc
Méret: 27.0 KB

Köntös László: Karácsony, mint tiltakozás

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Az Isten-kérdés és a kijelentés

Formátum:.mp3,
Méret: 47.8 MB

Dr. Balla Ibolya előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2015. szeptember 19-én

Hanganyag letöltése