Adjuk tovább az Istentől kapott ajándékokat! - Reformátusok Szárszói Konferenciája

, 2019-08-23 08:53:33

„A demokrácia teológiai értelemben csak keresztyén lehet" – hangsúlyozta a Reformátusok Szárszói Konferenciájának idei nyitó áhítatában Steinbach József dunántúli püspök. A Balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központban csütörtöktől vasárnapig tartó értelmiségi találkozó beszélgetései a keresztyén értékek és a közélet kapcsolatát járják körül - a Református.hu oldal beszámolója.

„A szent, tökéletes, áldott Isten lehajolt hozzánk, megáldott bennünket egyszülött fiában, hogy mi is áldássá legyünk hazánkban, egyházunkban, hogy építsünk és ne romboljunk, hogy őrizzünk és ne szipolyozzunk” – foglalta össze Steinbach József a keresztyéndemokrácia lényegét a 127. zsoltár alapján a ‘szárszói konferenciaközpontba érkezőknek. Mint mondta, ha nélkülözzük az Isten áldását, hiábavaló minden erőlködésünk: nélküle semmit sem cselekedhetünk.

A felelős szolgálat bizonyságtétel

„Más a siker és más az áldás, jól jegyezzük meg! – tette hozzá a püspök. – A siker lehet rövid ideig ragyogó, látványos, de elmúlik, egy idő után senki sem beszél róla. Ezzel szemben az áldás csendes, nem biztos, hogy látványos, ellenben örökkévaló érték. Mutassa meg áldását rajtunk, szolgálatunkon, fogyatékos szolgálatunkat teljesítse ki, tapasztaljuk meg a csodát, hogy munkánk nem hiábavaló az Úrban!”

Keresztyénként szabadságban élünk – hangsúlyozta az egyházi vezető –, mert Jézus Krisztus megszabadított bennünket, az a küldetésünk, hogy Isten áldásai legyünk. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Steinbach József szerint elsősorban felelős szolgálatot Istenért és mások javára, hűséges sáfárkodást a magunk helyén, ahová Isten állított bennünket, a ránk bízott kincsek továbbadását a következő generációnak. „Isten népe a felelős szolgálatban Isten által kézbe vett nép. Legyünk ilyenek!” – kívánta.

Isten népe nem a saját, önző érdekében vállalja fel a közéleti konfliktusokat, hanem Jézus Krisztus ügyében járva, ilyenkor pedig reménykedhet abban, hogy nem jön zavarba, az Úr megadja a szavakat, amiket épp akkor mondani kell – így lehet szerinte a konfliktus felvállalása bizonyságtétellé. „Adja nekünk ezt az erőt, hogy krisztusi szeretettel tegyünk bizonyságot az evangéliumról, ahogy Jézus Krisztus is kompromisszumok nélkül hirdette, amit Atyja rá bízott” – zárta áhítatát.

A teljes beszámolót elolvashatja, valamint a Reformátusok Szárszói Konferenciájának egyéb eseményeit figyelemmel kísérheti a www.reformatus.hu oldalon.

Forrás: www.reformatus.hu


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 798
Összesen 2009. június 2. óta : 40187034