Elindult a 21. Kanizsai Esték előadássorozat

Hella Ferenc, 2020-02-14 12:33:02

Immár 21. esztendeje kerül megrendezésre a Nagykanizsai Református Egyházközség és a Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítvány szervezésben a Kanizsai Esték előadássorozat.

A zsúfolásig megtelt gyülekezeti teremben a sorozatot – az évtizedes hagyományoknak megfelelően – a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke indította el. Steinbach József visszatérő vendége már a kanizsai estéknek. A pénteki előadás témája Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt második levelének legfontosabb tanítása és napjainkra is érvényes üzenetei voltak. Steinbach József püspök úr elmondta, hogy a második levél háttere az, hogy az apostol egy nagyon nehéz, feszült helyzetet próbál kezelni ebben a levélben. Egyrészt a korinthusi gyülekezeten belül is voltak feszültségek, s az apostol és a korinthusi gyülekezet között is. Közben eltelt 2000 esztendő… nem sokat változott a világ. Azóta is sokféle konfliktus között élünk. S ez a levél arra is tanít bennünket, hogy miként lehet hittel, reménységgel, alázattal, s Istentől kapott jó vezetői képességekkel, bölcsességgel konfliktusokat kezelni.


A soron következő előadás 2020. február 14-én, péntek 18 óra lesz, az előadó Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője; előadásának a címe A nemzet kérdése.

A harmadik előadás 2020. február 21-én, pénteken 18 órakor Puha gyarmatosítás vs. nemzettudat - európai körkép az egy évszázados Trianon tükrében, a témáról ifj. Lehota Jánost hallgathatjuk.

 A 21. Kanizsai Esték záró alkalma egy a trianoni diktátum évfordulójához kapcsolódó fórumbeszélgetés, melyen Dr. Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével, Balogh Lászlóval, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármesterével beszélget Hella Ferenc református lelkipásztor. 2020. február 28-án, pénteken 18 órakor.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. August 12., Wednesday,
Klára napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4829
Összesen 2009. június 2. óta : 21087513

Ige Mellett

(16) „…az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által.” (Róma 2,11–16)

– Isten rendje életünk védelmét és annak üdvösséges kiteljesedését szolgálja (János 10,10). Ezt a rendet, ezt a kultúráktól független, egyetemes erköl... tovább

Dokumentumtár

NL110516

Formátum:.doc
Méret: 34.5 KB

Nagy Lajos hétkezdő meditácója a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában. 2011.05.16.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

presbkonf_esp

Formátum:.mp3,
Méret: 6.2 MB

Esperesi köszöntők

Hanganyag letöltése