Elindult a 21. Kanizsai Esték előadássorozat

Hella Ferenc, 2020-02-14 12:33:02

Immár 21. esztendeje kerül megrendezésre a Nagykanizsai Református Egyházközség és a Nagykanizsai Református Gyülekezetért Alapítvány szervezésben a Kanizsai Esték előadássorozat.

A zsúfolásig megtelt gyülekezeti teremben a sorozatot – az évtizedes hagyományoknak megfelelően – a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke indította el. Steinbach József visszatérő vendége már a kanizsai estéknek. A pénteki előadás témája Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt második levelének legfontosabb tanítása és napjainkra is érvényes üzenetei voltak. Steinbach József püspök úr elmondta, hogy a második levél háttere az, hogy az apostol egy nagyon nehéz, feszült helyzetet próbál kezelni ebben a levélben. Egyrészt a korinthusi gyülekezeten belül is voltak feszültségek, s az apostol és a korinthusi gyülekezet között is. Közben eltelt 2000 esztendő… nem sokat változott a világ. Azóta is sokféle konfliktus között élünk. S ez a levél arra is tanít bennünket, hogy miként lehet hittel, reménységgel, alázattal, s Istentől kapott jó vezetői képességekkel, bölcsességgel konfliktusokat kezelni.


A soron következő előadás 2020. február 14-én, péntek 18 óra lesz, az előadó Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője; előadásának a címe A nemzet kérdése.

A harmadik előadás 2020. február 21-én, pénteken 18 órakor Puha gyarmatosítás vs. nemzettudat - európai körkép az egy évszázados Trianon tükrében, a témáról ifj. Lehota Jánost hallgathatjuk.

 A 21. Kanizsai Esték záró alkalma egy a trianoni diktátum évfordulójához kapcsolódó fórumbeszélgetés, melyen Dr. Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével, Balogh Lászlóval, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármesterével beszélget Hella Ferenc református lelkipásztor. 2020. február 28-án, pénteken 18 órakor.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. February 25., Tuesday,
Géza napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 10875
Összesen 2009. június 2. óta : 18721279

Ige Mellett

(6) „…megérti a példázatot és a hasonlatot…” (Példabeszédek 1,1-19)

– Gyökössy Endre „Mai példázatok” című könyve történetekben világítja meg egy-egy bibliai szakasz üzenetét. A történetet írja le a szerző, az igehely ... tovább

REPOSZT

Itt élned, halnod kell...(?)

Kánya Kinga olyan szülők veszteségét kutatja, akiknek külföldön élnek a gyermekei. Ki akarja ugyanis deríteni, hogy a téma „csak” aktuális, vagy valóban igényel gyászmunkát, és ...
... Tovább

Dokumentumtár

Bikádi László, Hajmáskér, 2009.09.27.

Formátum:.doc
Méret: 98.5 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Hitvallásaink tanítása az egyházról

Formátum:.mp3,
Méret: 50.9 MB

Dr.Németh Tamás előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése