Javaslatok a vasárnapi istentiszteleten való részvétellel kapcsolatban

, 2020-03-13 14:01:57

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony! Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségének koronavírussal kapcsolatos március 6-i és március 11-i közleményét szem előtt tartva engedjék meg, hogy több dunántúli református orvos testvérünk javaslatát is nyomatékosan figyelmükbe ajánljuk a vasárnapi istentiszteleteken való részvétellel kapcsolatban.

Kérjük, hogy a templomban csak a közvetlen családtagok üljenek egymás mellett, egyébként mindenki legalább egy méter távolságra üljön a másik gyülekezeti tagtól.

Az istentisztelet előtt és után kérjük a padokat, kilincseket, és minden olyan felületet, amivel a gyülekezet tagjai, a lelkipásztorok érintkezhettek fertőtlenítsenek!

A Mezőörsi Református Egyházközség nagy tételben rendelt a vízszintes és függőleges felületen is használható fertőtlenítőszert, valamint kézfertőtlenítőt is, amelyek a jövő hét második felétől lesznek elérhetők. A fertőtlenítőszereket díjmentesen felajánlják a dunántúli gyülekezetek részére, a kérésük annyi, hogy aki szeretne belőlük vinni, az menjen el érte Mezőörsre. Kérjük a részletek kapcsán mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot Szőke Barnabás nagytiszteletű úrral a barnabas.szoke@gmail.com e-mail címen. Hálásan köszönjük a Mezőörsi Református Egyházközség segítségét!

Jézus jelenléte arra biztat bennünket, hogy ne féljünk, Őt hívjuk segítségül. Imádkozzunk az orvosok és ápolók szolgálatáért; felelős vezetőinkért, hogy felülről kapjanak erőt és bölcsességet minden döntésükben.

Imádkozzunk Európáért, az egész világért és a megbetegedettekért.

Böjt időszakában a húsvétra, a feltámadott Úrra tekintő megtartó reménység lelkülete járjon át bennünket mindennap.

Jézus mondja: „Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!”

A Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége nevében,

Testvéri köszöntéssel,
Steinbach József
püspök


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. March 28., Saturday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7632
Összesen 2009. június 2. óta : 19057613

Ige Mellett

(2) „Sok a vezető, ha pártütés van az országban, míg egy értelmes és okos ember soká fenntartja a rendet.” (Példabeszédek 28)

– Nem vagyok rendmániás, az betegség; de ki nem állhatom a rendetlenséget. Kezdem magam nagyon rosszul érezni, amikor már arra sincs idő, hogy az alap... tovább

REPOSZT

Kinek higgyek?

Ahogyan ez haváriák esetén lenni szokott, most is megjelentek a tévhitek, egy súlyos problémára egyszerű módszereket kínáló, „valaki valakitől azt hallotta, hogy betonbiztosan működik” megoldások ...
... Tovább

Dokumentumtár

Őrizd meg tested templomát

Formátum:.docx
Méret: 13.2 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

A társadalomban élő ember

Formátum:.mp3,
Méret: 69.7 MB

Köntös László előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016 február 27-én.

Hanganyag letöltése