„Szeressétek az Urat, a ti Isteneteket, és mindenben az Ő útjain járjatok…”

Steinbach József, 2020-04-26 04:00:00

(Józsué 22,1–8) Az Úr, a mi Istenünk szeret bennünket. Ezt a szeretetet egyszülött Fiában mutatta meg az Isten. Ez a szeretet legyőzte a bűn zsoldját, a halált. Ebből a szeretetből élünk minden nap. Ez a szeretet az örök élet bizonyosságából fakadó szeretet, amely felülír mindent: minden gyarló emberi érdeket, minden itteni önző küzdelmet és harcot. 

– Kár, hogy ezt még hívő emberként is csak a halálos ágyunkon értjük meg igazán! – mondta nekem az egyik testvérem, aki halálos beteg volt, és azóta már hazatért az Úrhoz. 

Azonnal vitába szállnánk ezzel a kijelentéssel, hiszen Isten népének, és az egyes hívő embernek is vannak értelmes harcai ebben a világban… Mégis, most inkább ne akarjunk vitázni. Sajnos, zsigeri bennünk az állandó konfrontáció. Nem tudunk másként létezni. Mindenki joggal védi a „sajátját”, vagy azt, amiről azt gondolja, hogy a „sajátja”. Csak a megváltás segít rajtunk.

Az Úr útján járni, nekünk csakis Jézus Krisztus követésében lehet. De mit jelent ez? Ezen az úton járva, megbecsüljük és védjük az Ígéret itteni földjét, a Krisztusban testvéreinket, valamint a saját kincseinket: lehetetlen ebben a világban Jézus Krisztust másként követni. De szánalmasak vagyunk, ha hitben járva nem látunk tovább az ígéretek kiteljesedésére, a megváltás teljes valóságára, „odaát”. Nagy nyomorúságunk, hogy mi szinte csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, és ez látszik is rajtunk (1Korinthus 15,19). 

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. May 30., Saturday,
Janka , Zsanett napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 13179
Összesen 2009. június 2. óta : 19918735

Ige Mellett

(28) „Hiszitek-e…” (Máté 9,27–38)

JÉZUS MEGGYÓGYÍT KÉT VAKOT. – 1. – Hiszitek-e? – Ezt kérdezi Jézus a két vaktól (28). Hiszitek-e, hogy én vagyok Dávid Fia, az Isten Fia, akit Ő Dávid... tovább

REPOSZT

Változások kora

Új videosorozatában árult el részleteket Kásler Miklós miniszter Orbán Viktor korábbi ígéretével kapcsolatban, miszerint a frontvonalban teljesítő egészségügyi dolgozók 500 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak ...
... Tovább

Dokumentumtár

papírdíszek

Formátum:.pdf
Méret: 145.3 KB

Karácsonyi papírdíszek. Rásky Miklós gyűjtése.

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Ünnepi beszéd

Formátum:.mp3,
Méret: 9.4 MB

Dr. Huszár Pál

Hanganyag letöltése