„…Jézus Krisztus bennetek van?”

Steinbach József, 2020-11-08 04:00:00

(2Korinthus 13) Telnek az évek, mégpedig gyorsan. Ez az esztendő is a vége felé jár. Ilyenkor számadásra késztet az idő múlása. Ha valaki számadást készít, ez a legfontosabb kérdés: Jézus Krisztus bennem van-e, én pedig Jézus Krisztusban vagyok-e, él-e bennem a Krisztus, hitben járok-e, közelebb kerültem-e Krisztushoz? 

Ez a számadás nemcsak bűnbánat és megalázkodás, hanem Isten kegyelméből hálaadás is, miszerint ahogy telnek az évek, egyre közelebb kerülünk az Úrhoz és egyre inkább értjük a Krisztus titkát. Erre a kérdésre üdvbizonyossággal is lehet válaszolni, az Urat magasztalva, hogy kegyelem alatt vagyunk, és él bennünk a Krisztus.

A bennünk élő Krisztus munkájának egyik jele, hogy a külső eseményeket hitben dolgoztuk fel. Nem az a fő kérdés, hogy milyen külső események történtek velünk eddigi életünk során, hanem hogy ezeket a külső eseményeket hitben dolgoztuk-e fel? A siker nem tett bennünket önhitté, és a kudarcok miatt nem lettünk megkeseredettek. Bármi történt velünk, mindent Isten megváltó szeretete felől értelmezhetünk így, hitben és bizonyosságban járva, nem pedig az Úr haragja felől. Szeret az Isten! Úgy megyünk a halál felé, hogy az örökkévalóság felé haladunk.

A bennünk élő Krisztus munkájának sok más jele is van. Most legyen elég ennyi. Ezt is elég megfontolni. Vizsgáljuk meg magunkat, próbáljuk meg magunkat, hogy Jézus Krisztus bennünk van-e! Micsoda kegyelem, hogy minden nyomorúságunk ellenére üdvbizonyossággal, Isten megváltó szeretetének gazdagságában tekinthetünk magunkra és másokra is…

Kapcsolódó link:http://igemellett.blog.hu/Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2020. November 25., Wednesday,
Katalin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 16434
Összesen 2009. június 2. óta : 22539789

Ige Mellett

(16) „…most már nem úgy mint szolgát, hanem mint szolgánál nagyobbat: mint testvért…” (Filemon 8–25)

Onézimosz, Filemon fiatal rabszolgája csodálkozva szemlélte gazdájának és családjának Jézus Krisztusba vetett hitét és azt a változást, amit ez jelent... tovább

Dokumentumtár

Bikádi László igehirdetése, Hajmáskér, 2009.09.13.

Formátum:.doc
Méret: 92.0 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Gyülekezeteink és a Dunántúli Református Egyházkerület szolgálata

Formátum:.mp3,
Méret: 61.8 MB

Steinbach József előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése