Online lélekerősítő családi délután

, 2020-11-25 15:59:08

Adventi Lélekerősítő Családi Délutánra hívja a Pannonia Reformata Múzeum az alsó tagozatos és óvodás korú gyermekeket családjukkal együtt a múzeum online terébe 2020. november 21-én 13 órára. A részleteket a tovább mögött olvashatják.

Adventi Lélekerősítő Családi Délutánra hívjuk az alsó tagozatos és óvodás korú gyermekeket családjukkal együtt múzeumunk online terébe 2020. november 21-én 13 órára. 

A honlapunkra bárki bármikor visszalátogathat, sok érdekes és izgalmas dologgal fog találkozni. Lesz meseelőadás, három kívánság digitális játék, igei elcsendesedés, kézműves ajánló, online kiállítás és zsűrizés a beérkezett pályamunkákból. Az alkotói pályázatunkra november 17-én, kedden 12 óráig várjuk az alkotásokat. Mivel a múzeum jelenleg zárva tart, kérjük, hogy az átadásról egyeztessünk a 06/30-784-1498-as telefonszámon.

 

„Semmi miatt ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.” (Fil 4,6)

Karácsonyhoz közeledve egyre többet gondolunk az ajándékozásra, szeretteinkre. Szülőként/felnőttként azért, mert azon gondolkodunk: vajon minek örülne a gyermekem? Minek örülne a férjem vagy feleségem? De gondolhatunk a nagyobb családra is. Mivel kedveskedjek a nagyszülőknek, a testvéreknek, a rokonoknak, a barátoknak stb. Lehetne a sort végtelenségig folytatni. A gyermekek felől nézve pedig egyértelmű: vajon megkapom-e, amit szeretnék? Vajon azt kapom-e, amit szeretnék? Kapok-e ajándékot egyáltalán? Az idei karácsonyunkra gondolva, egyre többet aggódunk azon, hogy vajon milyen lesz az idei rendhagyó karácsonyunk. Az idei évben talán eltörpül a tárgyi ajándékok jelentősége, s az a kérdés is felmerül, hogy egyáltalán együtt tölthetjük-e a karácsonyt a családtagjainkkal, szeretteinkkel. De jó lenne, ha... Mindannyian be tudnánk fejezni akár többféleképpen is ezt a mondatot. Igen. Az embernek vannak kívánságai, vágyai, kérései. Sőt, bizonyos helyzetekben ezek átértékelődhetnek, újrafogalmazódhatnak. Ezen a rendhagyó online családi alkalmon ezt járjuk körbe.

A fenti bibliai idézet alapján gondolkozunk el a következő kérdésekről:

- Mi van a kívánságaim mélyén? – Nem könnyű elválasztani a jó és rossz kívánságokat, a jó és rossz cselekedeteket. Sokszor akarunk jót tenni, de mégis a rosszat tesszük. Vajon ki tudjuk választani azokat a kívánságokat, cselekedeteket, amelyek építik életünket, amelyek jó gyümölcsöket teremnek életünkben?

- Jó „helyre” fordulok a kívánságaimmal? – Ki az, aki teljesíti a kéréseinket, meghallgatja a kívánságainkat, és megadja, amire szükségünk van? A mesékben a jó tündér teszi ezt, de a való világban vajon van ilyen valaki? Az Úristen, a mi Atyánk az a Valaki. Hozzá fordulhatunk imádságban, könyörgésben hálaadással.

- Mi van a kívánságunk teljesülése után? – Az ember olyan, hogy ha teljesül egy kívánsága, szinte mindjárt van egy újabb. Hol erre, hol arra vágyik. Azonban, ha rátalál a tökéletesre, a legnagyobb ajándékra, Jézus Krisztusra, már nem lesz szüksége többé másra. 

Ha ellátogatsz hozzánk és velünk tartasz, szüleiddel és testvéreiddel együtt részese lehetsz egy lélekemelő izgalmas online családi délutánnak. Szeretettel hívunk és várunk!

 

Ha lehetne három kívánságom... – Rajz és kézműves pályázat óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek

A fenti címmel készíts bármilyen kézműves, rajzos vagy festett technikát használva egy alkotást. Készítheted önállóan, vagy családoddal együtt. A családi alkotások és az egyéni munkák külön elbírálásban részesülnek. Az elkészített alkotásra a készítő(k) életkorát és egy jeligét írj! 

Kérjük továbbá, hogy az általad választott jeligét egy borítékra is írd rá, amelyben a neved (vagy családod neve), a címed és anyu vagy apu telefonszáma legyen benne. A borítékot lezárva juttasd el a pályamunkáddal együtt a múzeumba! A beérkezési határidő november 17. kedd 12 óraMivel a múzeum jelenleg zárva tart, kérjük, hogy az átadásról egyeztessünk a 06/30-784-1498-as telefonszámon.

Az alkotói pályázatra beérkezett munkákat online kiállítás keretében mutatjuk be. Az eredményhirdetésre november 21-én délután 13 órakor a Pannonia Reformata Múzeum honlapján kerül sor.

Az első három helyezett értékes nyereményekben részesül:

1. díj: Egyhetes múzeumi nyári tábor, mely a 2021-es nyári táborok egyikére érvényes
2. díj: Családi belépő a múzeum összes állandó kiállítására
3. díj: Bibliai színezőkönyv

A pályázatok leadási határideje november 17., kedd 12 óra.

Egyéb felmerülő kérdés esetén hívja a 89/311-014-es telefonszámot.

A Pannonia Reformata Múzeum Adventi családi weboldala Magyarország Kormányának köszönhetően az EGYH-TAB-20-p-0018 támogatás keretében valósulhatott meg.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 12642
Összesen 2009. június 2. óta : 39877212