Pálma díjat alapított a Somogyi Református Egyházmegye új elnöksége

Hella Ferenc, 2021-01-09 14:19:13

A Somogyi Református Egyházmegye újonnan megválasztott elnöksége 2020. december 20-án, Nagykanizsán megalapította a Pálma díjat. A célkitűzésünk, megköszönni és elismeréssel tisztelegni a Somogyi Református Egyházmegyében szolgálatot teljesítő lelkipásztorok, hitoktatók, óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, kántorok, gondnokok és presbiterek előtt, akik hűséges igyekezettel és engedelmes lélekkel végezték több évtizedes munkájukat-szolgálatukat gyülekezeteik épülésére és javára, Isten dicsőségére.

Sub pondere crescit palma – Teher alatt nő a pálma jelmondat is ennek a szolgálatnak a gyönyörűségét és valós értékét jelenti. A Szentlélek gyümölcsei között megtaláljuk az alázatosság és szelídség édes terméseit is. Minél hosszabb időt töltünk az Ő társaságában, annál nagyobb lesz szeretetének hatalma felettünk, ezért fogadták el egy életre Jézus hívását a díjazottak is: „Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű”. (Mt 11,28–30)

Áldjuk Istent életükért és szolgálatukért.

Első díjazottunk özv. Bellai Zoltánné Gáspár Enikő lelkipásztor lett, aki több évtizeden át Krisztus iránti engedelmes szívvel és hűséges igyekezettel végezte a lelkipásztori szolgálatot. A díjat Hella Ferenc esperes – lelkipásztor és Szabó István gondnok, a Somogyi Református Egyházmegye 2021. január 1-én hivatalba lépett elnöksége adta át.

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. January 16., Saturday,
Gusztáv napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7649
Összesen 2009. június 2. óta : 23290497

Ige Mellett

(9) „…üdvös dolog félni az Ő nevét…” (Mikeás 6)

Az üdvösség hiánya a káosz. Minden nyáron lomtalanítunk a parókián. Irdatlan mennyiségű cucc gyűlik össze. Mi magunk is, ó-emberi módon gyűjtögetők va... tovább

Dokumentumtár

In memoriam Füle Lajos

Formátum:.doc
Méret: 34.5 KB

[ Saját anyagok feltöltése ] Dokumentum letöltése

Hangtár

Hitvallásaink tanítása az egyházról

Formátum:.mp3,
Méret: 50.9 MB

Dr.Németh Tamás előadása a Dunántúli Református Akadémián, a Pápai Református Teológiai Akadémia dísztermében, 2016. április 23-án. A Dunántúli Református Akadémiát a Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia indította el, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

Hanganyag letöltése