Ezerszer is igen

Horváth Andrea, 2021-02-08 07:30:55

Ezerszer is igen - ez a házasság hetének idei mottója. A hazánkban immár 14. alkalommal megrendezett, de nemzetközi szinten is fontos egy hetes programsorozat célja, hogy megmutassa a házasság értékét, erejét, s azt, hogy milyen kincset jelent egy hűséges és igaz társ a mindennapokban. Keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával valósul meg évről-évre a változatos rendezvény, mely idén sajnos az online térbe szorul, de öröm, hogy nem maradt el.

Az országos program nyitórendezvénye a pápai Református Újtemplomban volt. Az alkalmon Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. „Elhagyja apját és anyját, és lesznek ketten egy testté, úgyhogy ők többé nem két test, hanem egy.” Mózes első könyvéből vett Igével mutatott rá, hogy Isten eredeti gondolata és szándéka nem más, mint az ember egysége, boldog összetartozása élete párjával.

Kiemelte, hogy a házasság egyrészt meggazdagodás egymásban, másrészt lemondás a szülőkről, barátokról, kifejezve azt, hogy a család a legfontosabb. A harmadik üzenet pedig a ragaszkodás, szeretet és hűség egy életen keresztül. " Az emberi szeretet gyarló és önző, önmagát akarja kiteljesíteni, ezért Jézus Krisztus szeretetére van szükség. Adja az Úr, hogy Jézus Krisztus megváltó, soha el nem múló szeretetével tudjuk szeretni egymást életünk utolsó percéig. Isten Jézus Krisztusban a házasságot is megváltotta, a házasság ragaszkodás, szeretet, hűség -  ezt éljük meg a mindennapokban Isten színe előtt, a családban és a gyülekezetekben, Isten látható Egyházában."


Az istentiszteleten részt vett Pálúr Kornélia tanár, igazgatóhelyettes és Pálúr János orgonaművész is, ők a  az idei házasság hete arcai. Fiatalon, egyetemistaként ismerkedtek meg egymással egy missziós szervezet nyári táborában, hitük, közös értékrendszerük, vonzalmuk és elhatározásuk megteremtette az alapot közös életükhöz. "A stabil alap nagyon fontos, hisz csak arra lehet építeni, s mi Isten igéjét szem előtt tartva építkeztünk. A társunkat Isten rendeli mellénk, s hálásnak kell lennünk érte. Ajándékba kaptuk egymást" mondta Pálúr Kornélia. 30 éve házasok, négy gyermekük van, egyikük már házas, s várható egy menyegző idén is. Tehát a jó példa meghozta gyümölcsét, hisz a Pálúr családban mindig odafigyelnek egymásra, s ha vannak is konfliktusok, mert anélkül természetesen nem létezik a család, mindig arra törekednek, hogy megoldják ezeket. "Ha tudjuk, honnan erednek konfliktusaink, tudjuk rá az orvosságot is. Az a helyzet, hogy a gonosz naponta végrehajtja rajtunk azt a manővert, amivel az első emberpárnál próbálkozott. A hívők házasságát jobban támadja, mert itt nagyobb rombolásra van lehetőség. Isten kezünkbe adta a fegyvert, s azt forgatnunk is kell. Lelkileg gyenge kondícióban nem fogjuk észrevenni, hogy nem ajándékba kapott szerelmünk az ellenség és elkezdünk viaskodni. Én azt tanácsolom minden férjnek, hogy maradjon hűséges Istenhez és a házassági hűséget se bízza a véletlenre. Isten országában a hitet és a hűséget az élet koronájával jutalmazzák" mondta Pálúr János.

Gyerekeik abban a bizonyosságban nőttek fel, hogy szüleik nem fognak elválni, hisz a megbocsátás és a kitartás, a hűség nem volt soha kérdéses. "A házasságot is Isten szerezte azzal a céllal, hogy kapjunk valamilyen előnyt a mennyországból, annak a helynek a törvényeit ugyanis a szeretet és Isten dicsősége határozza meg" emelte ki Pálúr Kornélia.
Az istentiszteleten Steinbach József püspök megáldotta a jelenlevő házaspárokat.
A Házasság hete mozgalomhoz kapcsolódó további programok a hazassaghete.hu oldalon érhetők el. 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7425
Összesen 2009. június 2. óta : 39861182