Lelkigyakorlat, Galyatető, 2021. november 8-12

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-07-31 13:12:24

Szeretettel hívunk minden lelkipásztort lelkészek számára szervezett lelkigyakorlatra, mely a lelki-testi pihenést, a feltöltődést, a megállást, elcsendesedést szolgálja. A résztvevők a lelkigyakorlat ideje alatt egyéni csendességben vannak, belső útjukon Fekete Márton marosvásárhelyi református lelkész kíséri és támogatja őket.

 

Hitéleti képzések

 

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara (2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.) felvételt hirdet alábbi hitéleti alapképzési szakjaira nappali és levelező munkarendben: református hittanoktató, ­kántor.

Napjaik ritmusát a következő gyakorlatok határozzák meg: közös napindító áhítat, egyéni rendszeres bibliaolvasás, ima, imanapló írása, természetben való imaséta, beszélgetés a kísérővel és végül újra közös megosztás az esti napzáró csoportban. Eszközök, melyek szükségesek lesznek: Biblia, bibliaolvasó kalauz (saját választású), jegyzettömb.

Célunk az Istennel való találkozás, amihez szeretnénk négy nap csendet biztosítani. Ezért kérjük, hogy a jelentkezők kötelezzék el magukat arra, hogy ezekben a napokban kikapcsolva hagyják telefonjukat és nem kapcsolódnak rá a netre sem. Fontos ezt előre jelezni a családnak, munkatársaknak. A lelkigyakorlat igazán akkor éri el célját, ha ez idő alatt nem azzal foglalkozunk, amivel otthon foglalkoznánk.

A lelkigyakorlat nem lazítás, hanem intenzív bekapcsolódás Isten jelenlétébe, munkájába. Ezért azokat hívjuk, akik ezt fontosnak tartják és ezen a téren fejlődni szeretnének.

Elhelyezés: a rendelkezésre álló szobákban egyesével, mely az egyéni elmélyülést szolgálja.
Ha valaki szeretne csendességben lenni, és kész betartani a lelkigyakorlat rendjét, de nem élne a lelki kísérő beszélgetés lehetőségével, azoknak a jelentkezését is szeretettel várjuk.

Jelentkezni a következő felületen lehet:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5gs_6fspdWNTo-054DS3ctWbjaUbwqFNL0tKQsPx5ueH2Bg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

 

Maximum 7 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Megérkezés: november 8. hétfőn 17.00-ig

Első közös étkezés: vacsora

Utolsó közös étkezés: november 12. pénteken ebéd, hazaindulás 14:00-tól

A költségeket a Missziói Iroda támogatja, a részvételi díj 5.000.- Ft, mely a helyszínen készpénzben fizetendő. További információ kérhető a misszioi.iroda@refomatus.hu címen.

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 29., Wednesday,
Magdolna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7505
Összesen 2009. június 2. óta : 40778704