Ez is lesz a héten

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-09-13 12:33:27

Egységes lelkészképesítő vizsga és a Generális Konvent elnökségi ülése. Ezek várhatóak ezen a héten.

Idén második alkalommal lesz Egységes lelkészképesítő vizsga. Tavasszal négy napon keresztül közel 90 végzős tett vizsgát a négy teológiáról. Ekkor a tavalyi, a vírushelyzet miatt elmaradt alkalmat pótolták. Most szeptember 14- és 15-én kerül sor az idei évi vizsgáztatására, amire a Dunántúlról 5-en mennek vizsgázni.

A hét másik közegyházi eseménye a Generális Konvent elnökségi ülése és közgyűlése lesz Nagyváradon.
Idén volt 100 éve, hogy a trianoni országcsonkítás után a leszakadt tiszántúli gyülekezetek önálló egyházkerületté szerveződtek. Az így létrejött Királyhágómelléki Református Egyházkerület emlékkonferenciájára kerül sor szeptember 17-én, pénteken. Emlékkötetet, monográfiát mutatnak be, koszorúzással emlékeznek a korábbi püspökökre a Rulikowski temetőben.
Ezen a napon tartják a Generális Konvent elnökségi ülését, ami előkészíti a másnapi plenáris ülést. Napirenden lesz a közös Kárpát-medencei magyar református missziói stratégiáról való egyeztetés, valamint meghallgatják a részegyházak életéről szóló beszámolókat.

18-án, szombaton folytatódik a megemlékezés ünnepi istentisztelettel. Ezután tartják a Generális Konvent közgyűlését, ahol bemutatkozik a vendéglátó egyházkerület, beszámolót hallgatnak meg a magyar református egység elmúlt 3 évéről. Himnológiai, liturgiai, egyházalkotmányi, misszió stratégiai, oktatási és lelkészsegélyezési beszámolókat tárgyalnak meg.

A Generális Konvent Plenáris ülésén a 67 egyházmegye esperese és gondnoka is jelen lesz a tíz egyháztest püspöke és főgondnoka mellett. Az eseményekről beszámolókat az országos felületeken olvashatnak majd.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. September 25., Saturday,
Eufrozina , Kende napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5051
Összesen 2009. június 2. óta : 27086713

Ige Mellett

(10) „Én bizalommal vagyok irántatok az Úrban…” (Galata 5,7–15)

Mennyi probléma támadt hirtelen! Olyan szépen indult és haladt eddig minden, most pedig gond és baj mindenütt. Olyan jól futottunk eddig, most azonban... tovább