Ez is lesz a héten

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-09-13 12:33:27

Egységes lelkészképesítő vizsga és a Generális Konvent elnökségi ülése. Ezek várhatóak ezen a héten.

Idén második alkalommal lesz Egységes lelkészképesítő vizsga. Tavasszal négy napon keresztül közel 90 végzős tett vizsgát a négy teológiáról. Ekkor a tavalyi, a vírushelyzet miatt elmaradt alkalmat pótolták. Most szeptember 14- és 15-én kerül sor az idei évi vizsgáztatására, amire a Dunántúlról 5-en mennek vizsgázni.

A hét másik közegyházi eseménye a Generális Konvent elnökségi ülése és közgyűlése lesz Nagyváradon.
Idén volt 100 éve, hogy a trianoni országcsonkítás után a leszakadt tiszántúli gyülekezetek önálló egyházkerületté szerveződtek. Az így létrejött Királyhágómelléki Református Egyházkerület emlékkonferenciájára kerül sor szeptember 17-én, pénteken. Emlékkötetet, monográfiát mutatnak be, koszorúzással emlékeznek a korábbi püspökökre a Rulikowski temetőben.
Ezen a napon tartják a Generális Konvent elnökségi ülését, ami előkészíti a másnapi plenáris ülést. Napirenden lesz a közös Kárpát-medencei magyar református missziói stratégiáról való egyeztetés, valamint meghallgatják a részegyházak életéről szóló beszámolókat.

18-án, szombaton folytatódik a megemlékezés ünnepi istentisztelettel. Ezután tartják a Generális Konvent közgyűlését, ahol bemutatkozik a vendéglátó egyházkerület, beszámolót hallgatnak meg a magyar református egység elmúlt 3 évéről. Himnológiai, liturgiai, egyházalkotmányi, misszió stratégiai, oktatási és lelkészsegélyezési beszámolókat tárgyalnak meg.

A Generális Konvent Plenáris ülésén a 67 egyházmegye esperese és gondnoka is jelen lesz a tíz egyháztest püspöke és főgondnoka mellett. Az eseményekről beszámolókat az országos felületeken olvashatnak majd.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 16., Tuesday,
Csongor napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6558
Összesen 2009. június 2. óta : 40147096