Nőszövetségi konferencia

Márton Gergely, 2021-09-15 09:57:38

Szeptember első hetében tartotta meg a Dunamelléki és a Dunántúli Református Nőszövetség közös konferenciáját Balatonszárszón. A háromnapos, előadásokkal, áhítatokkal és bizonyságtételekkel lezajló összejövetel Isten kijelentését tanulmányozva azt a választ kereste, hogy megmaradunk-e?

A konferenciát Dr. Svébisné Juhász Márta, DM kerületi elnök nyitotta meg, majd P. Tóthné Szakács Zita a nőszövetség országos elnökasszonya vázolta a konferencia témaválasztását.

Miként éljük életünket, milyen értékrend szerint rendezzük be hétköznapjainkat, életünk miről árulkodik? Kié vagyunk, Kinek szolgálunk, Kiben bízhatunk, s Kitől kérhetünk tanácsot és erőt? Ezeket a kérdéseket vetette fel, az előadások is ebben a témakörben zajlottak. Az első nap estéjének áhítatát Szabó Zsuzsa, DM kerületi titkár tartotta Jeremiás könyvéből, „Ismertelek! „Megszenteltelek!" „Menj!" címmel.

A másnapi áhítaton Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkipásztor szolgált.


A „Megtartó Úr” címmel hallgathatták meg a jelenlévők Steinbach József püspök bizonyságtételét. „A bizonyságtétel személyes műfaj, de ilyenkor soha nem magunkról beszélünk, hanem mindig arról, hogy hogyan tapasztaltuk meg az Úr megtartó kegyelmét az életünkben” - kezdte az előadását. A létfeszültség, a szorongás emberi dolog, de minden napra áldott üzenet, hogy ne féljünk, Megtartó született nekünk.

A püspök személyes élményeken keresztül mutatta be, hogy ez az üzenet miként lesz élővé a mindennapokban. Az ige hirdetése az örömhír hirdetése, hogy Megtartó Urunk van, és Isten lelke által ez az üzenet örömmé lesz a hallgatóságban, de örömmé válik a szolgáló, a hirdető életében is – mondta. A megtartatás jövője sokkal nagyobb távlatot ad, mint amit az evilági megoldások nyújtani tudnak. A megtartatás személyes megtapasztalására hozott példákat a püspök, a munka, a szolgálat és a családi élet területéről. Rámutatott arra, hogy Istennek terve van velünk a megtartatással, hogy Isten eszközeként mit tehetünk másokért, a ránk bízottokért.

A konferencián előadást tartott még Ritter Ida coach, tanácsadó, a Kecskemét-Ménteleki Református Egyházközség tagja. Lelkészfeleségként arról beszélt, hogy milyen értékek mentén hozzuk meg döntéseinket. Színes, prezentációval egybekötött előadásában az általa kidolgozott Értékmozaik rendszert mutatta be számtalan személyes és sokszor megindító példán keresztül.

Földi-Kovács Andrea Táncsics Mihály - díjas újságíró és munkatársai a Védett Társadalom Alapítvány munkáját ismertette, melynek fő célkitűzése, hogy részt vegyen a hagyományos értékek mentén alakuló, védett társadalom alakulásában. Földi- Kovács Andrea beszélt személyes útjáról, hogy hogyan vált műsorvezetőből, riporterből az alapítvány kuratóriumának tagjává, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi években milyen komoly társadalmi változásoknak lehetünk tanú és ezekre a „trendekre” - melyek a keresztény értékrenddel ellentétesek - hogyan próbál reagálni az alapítványuk.

A konferencia gondolatébresztő előadásai és az örömteli találkozások az elmúlt közel két év csendes, pandémiával terhelt időszakában rendkívüli felüdülést jelentettek a résztvevőknek. A felüdülésen kívül az együtt töltött három nap belső lelki munkára hívta a résztvevő nőket, asszonyokat, hogy imádságban keressék Isten megtartó kegyelmének jeleit életükben, hogy családjaikban, gyülekezetükben világítani tudjanak és ne eltakarják Isten világosságát az emberek előtt.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 8797
Összesen 2009. június 2. óta : 40169209