Elkezdődött a 2022-es REND szervezése

Márton Gergely, 2021-09-21 07:52:32

A Dunántúli Református Egyházkerület kétévente, mindig más egyházmegye szervezésében megtartott, fesztivál jellegű találkozója a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt, pontosabban elhalasztásra került. Az új dátum 2022. július 1-3. A helyszín pedig Pápa

2020-ban a Pápai Egyházmegye adott volna otthont a Dunántúli Református Egyházi Napoknak. Már a teljes program összeállt, amikor a járványhelyzet miatt meg kellett hozni azt a felelőségteljes döntést, hogy elhalasztásra kerül a REND. A szervezésre fordított rengeteg munka viszont nem lett semmissé.Szeptember 9-én elkezdődött a 2022-es REND tervezése. A szervezőbizottság (Steinbach József püspök, Dr. Nemes Pál főgondnok, Szabó Gábor világi főjegyző, ifj. Márkus Mihály esperes és Farkas Gergely elnökségi tanácsos) a 2020-as terveket veszi alapul, aktualizálva, felfrissítve azokat. A cél továbbra is az, hogy mindenki találjon kedvére és épülésére valót a háromnapos rendezvénysorozatban.
A REND témája, mottója maradt: „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek” (Fil. 4.4)! A választás azért esett erre az igére, hogy a találkozón közösen gondolkozhassunk arról, mit üzen Isten igéje az örömről, hogyan találhatjuk meg Istennél a „teljes örömöt” (Jn 15:11). A találkozó hozzásegíthet minden résztvevőt ahhoz, hogy ne csak halljon az örömről, hanem megélhesse a dunántúli reformátusok nagy közösségében, hogy milyen csodálatos ide tartozni, hogy örömünk a találkozásban, egymás hitéből épülve valóban teljes legyen.

A tervezett előadások, fórumok, beszélgetések jeles személyiségekkel is a fenti kérdést járják körül. Gondolva a családokra külön lesznek gyermekprogramok. A zene sem marad ki, koncertekkel is készülnek a szervezők.

A programok szervezéséről, alakulásáról folyamatosan hírt adunk.

A dunántúli reformátusok seregszemléje egyfajta demonstrálása is református hitünknek. Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk, készüljünk és legyünk ott minél többen! Jegyezzük fel a naptárba: 2022. július 1-3, Pápa. Örüljetek az Úrban mindenkor!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2021. October 22., Friday,
Előd napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 137
Összesen 2009. június 2. óta : 27527117

Ige Mellett

(7) „…enyhülést adjon…” (2Thesszalonika 1)

A thesszalonikai gyülekezetnek üldöztetést, nyomorúságot kellett megélniük a hitükért, amit állhatatos, egyre növekvő bizonyossággal hordoztak (3–4). ... tovább