Közösségben megélni és szolgálni az Urat

Kovács Zsuzsa , 2021-11-06 06:07:54

A közel 200 lelket számontartó Polgárdi és a Fülei Református Egyházközség aktív, hatvan főt meghaladó tagjai tevékenyen vannak jelen a gyülekezet életében. A közös kirándulások, gyülekezeti családi napok mellett a munkából is kiveszik a részüket. Kovács Zsuzsa lelkipásztor enged bepillantást az elmúlt időszak gyülekezeti alkalmaiba.

„Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek…”

Isten iránti hálával szemléljük a Polgárdi Református Templomtéren a gyülekezet pihenőparkját, ami szeptember 11-én a gyülekezeti tagok összefogásával megújulhatott. 21 felnőtt és egy 5 éves gyermek a szép nyárias időben újrafestette a játszótér összes játékát, padokat, asztalokat, pergolákat és valamennyi kültéri bútort. Három férfi testvérünk a temetőben található ravatalozónál végzett ugyanilyen munkát. A szükséges eszközöket és festéket egy presbiter testvérünk felajánlásaként kaptuk. A közös munkálkodás békében, egyetértésben és örömben telt, szolgálva ezzel a mi Urunk dicsőségét!

Igehirdetés a tó partján

A Polgárdi és a Fülei Református Egyházközség 2021. október 3-án különleges helyszínen, a Polgárdi Horgásztó partján tartotta gyülekezeti napját. A Polgárdi Horgásztó Egyesület fő munkatársa, Márkus János presbiter gondos gazdaként idejét és energiáját nem spórolva ápolja és fejleszti ezt a gyöngyszemet Polgárdiban. Keze munkája mindenen meglátszik. János meghívását örömmel fogadtuk annál is inkább, mert az elmúlt időszakban kevés lehetőségünk volt a közösségben örvendezve időt tölteni. Isten megáldotta ezt a napot.

A gyönyörű időben fantasztikus környezetben egy szelíd kérdéssel közeledett hozzánk az Ige: hol vagy? (I. Móz.1) Nem a megszokott helyen, a gyönyörű barokk templomunk fehér falai között ugyan, de lelkileg az Úr közelségében voltunk. Tímár Richárd és Bakos Enikő jegyespár gitárral dicsértek Istent, majd később a soponyai Tábortűz Singers Együttes dalait énekeltük közösen. A tóparti ebéd után is együtt maradt a gyülekezet, miközben a gyerekek felszabadultan játszottak a fák, bokrok között.

Gyülekezetünk híres a környéken a rendszeres kirándulásairól. Gondnok Asszonyunk, Fülöp Károlyné egész életében hivatásos idegenvezetőként szolgált, és évek óta minden tudását és tapasztalatát a közösség építésére fordítja oly módon is, hogy megszervezi és vezeti évenként 2 alkalommal a református utazásokat. Különleges, kevésbé ismert dolgokat fedezünk fel minden alkalommal az adott helyeken. Ezekre az utazásokra nem csupán a szomszédos gyülekezetek református tagjai, hanem a helyben lakó, de gyülekezetünkhöz kevés szállal kapcsolódó emberek is egyre szívesebben jönnek. Hálás a szívünk azért, mert közülük jónéhányan csatlakoztak a közösségünkhöz, istentiszteletre is szívesen jönnek, adakoznak, és a gyülekezet körüli társadalmi munkában is örömmel részt vesznek. Annak ellenére, hogy október 3-án nem mentünk messze, mégis úgy éreztük, csodás helyen voltunk otthon is, mert együtt voltunk a mi Urunkkal és egymással.
Istené ezért a dicsőség!

Kovács Zsuzsa lelkipásztor, Polgárdi és a Fülei Református Egyházközség


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 17088
Összesen 2009. június 2. óta : 39881660