Közösségben megélni és szolgálni az Urat

Kovács Zsuzsa , 2021-11-06 06:07:54

A közel 200 lelket számontartó Polgárdi és a Fülei Református Egyházközség aktív, hatvan főt meghaladó tagjai tevékenyen vannak jelen a gyülekezet életében. A közös kirándulások, gyülekezeti családi napok mellett a munkából is kiveszik a részüket. Kovács Zsuzsa lelkipásztor enged bepillantást az elmúlt időszak gyülekezeti alkalmaiba.

„Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek…”

Isten iránti hálával szemléljük a Polgárdi Református Templomtéren a gyülekezet pihenőparkját, ami szeptember 11-én a gyülekezeti tagok összefogásával megújulhatott. 21 felnőtt és egy 5 éves gyermek a szép nyárias időben újrafestette a játszótér összes játékát, padokat, asztalokat, pergolákat és valamennyi kültéri bútort. Három férfi testvérünk a temetőben található ravatalozónál végzett ugyanilyen munkát. A szükséges eszközöket és festéket egy presbiter testvérünk felajánlásaként kaptuk. A közös munkálkodás békében, egyetértésben és örömben telt, szolgálva ezzel a mi Urunk dicsőségét!

Igehirdetés a tó partján

A Polgárdi és a Fülei Református Egyházközség 2021. október 3-án különleges helyszínen, a Polgárdi Horgásztó partján tartotta gyülekezeti napját. A Polgárdi Horgásztó Egyesület fő munkatársa, Márkus János presbiter gondos gazdaként idejét és energiáját nem spórolva ápolja és fejleszti ezt a gyöngyszemet Polgárdiban. Keze munkája mindenen meglátszik. János meghívását örömmel fogadtuk annál is inkább, mert az elmúlt időszakban kevés lehetőségünk volt a közösségben örvendezve időt tölteni. Isten megáldotta ezt a napot.

A gyönyörű időben fantasztikus környezetben egy szelíd kérdéssel közeledett hozzánk az Ige: hol vagy? (I. Móz.1) Nem a megszokott helyen, a gyönyörű barokk templomunk fehér falai között ugyan, de lelkileg az Úr közelségében voltunk. Tímár Richárd és Bakos Enikő jegyespár gitárral dicsértek Istent, majd később a soponyai Tábortűz Singers Együttes dalait énekeltük közösen. A tóparti ebéd után is együtt maradt a gyülekezet, miközben a gyerekek felszabadultan játszottak a fák, bokrok között.

Gyülekezetünk híres a környéken a rendszeres kirándulásairól. Gondnok Asszonyunk, Fülöp Károlyné egész életében hivatásos idegenvezetőként szolgált, és évek óta minden tudását és tapasztalatát a közösség építésére fordítja oly módon is, hogy megszervezi és vezeti évenként 2 alkalommal a református utazásokat. Különleges, kevésbé ismert dolgokat fedezünk fel minden alkalommal az adott helyeken. Ezekre az utazásokra nem csupán a szomszédos gyülekezetek református tagjai, hanem a helyben lakó, de gyülekezetünkhöz kevés szállal kapcsolódó emberek is egyre szívesebben jönnek. Hálás a szívünk azért, mert közülük jónéhányan csatlakoztak a közösségünkhöz, istentiszteletre is szívesen jönnek, adakoznak, és a gyülekezet körüli társadalmi munkában is örömmel részt vesznek. Annak ellenére, hogy október 3-án nem mentünk messze, mégis úgy éreztük, csodás helyen voltunk otthon is, mert együtt voltunk a mi Urunkkal és egymással.
Istené ezért a dicsőség!

Kovács Zsuzsa lelkipásztor, Polgárdi és a Fülei Református Egyházközség


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2022. January 23., Sunday,
Zelma , Rajmund napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2040
Összesen 2009. június 2. óta : 29139149

Ige Mellett

(2) „Rád szállnak mindezek az áldások…” (5Mózes 28,1–26)

Mit jelentett az áldás? Ha engedelmesen hallgatjuk és megtartjuk az Úr szavát, akkor minden nép fölé emeli saját népét az Isten (1; 9; 13); győzelmet ... tovább