Könyvek a léleknek és a szellemnek

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2021-12-14 07:23:07

Egy könyv igazi ajándék lehet. Különösképpen, ha az a könyv lelki irodalom. A Dunántúli Református Egyházkerület kiadványi közül bátran választhat szeretteinek egy kötetet. Segítünk a keresgélésben. Honlapunkon a „DTREK Kiadványok” menübe folyamatosan töltjük fel a DTREK kiadványait.

Az Egyházkerület Tanácsa minden évben fontosnak tartja, hogy biztosítsa a forrást a kiadványok megjelenésének anyagi hátteréhez. Ennek köszönhetően 2009-től folyamatosan adhatunk ki könyveket, ezidáig összesen 190 olvasmányt jelentethettünk meg.
A kiadványokkal - az Igei szolgálat mellett – missziói, tanítói, kommunikációs és protokoll célokat szolgálunk, valamint a gyülekezetekkel való kapcsolattartást is jelentik, múltunk, jelenünk, jövőnk egységében; minden esetben a református „dunántúliság” önazonosságának erősítésével. Lényeges cél továbbá, hogy az egyházkerület vezetése mellett lelkészeink, tanáraink, gondnokaink, presbitereink, akár gyülekezeti tagjaink is kapjanak lehetőséget megszólalásra, publikálásra nyomtatott formában is; az előttünk járó nemzedék ugyanúgy, mint a fiatalok.
A kiadványok csoportosítása is jelzi, igazolja ezeket a célokat: albumok, Biblia-magyarázat, igehirdetési sorozat, egyháztörténet – gyülekezettörténet – lelkészi visszaemlékezések, énekeskönyvek, Farkas József-sorozat, fotómeditációs kötetek, gyülekezeti missziós iratok, igehirdetés-kötetek, homiletikai tankönyvsorozat, lelkészi igehirdetés-kötetek sorozat, napi áhitatok az Ige mellett sorozat, püspöki igehirdetések sorozat, püspöki jelentések, beszámolók és interjúk, REND füzetek, szóróanyagok, gyűjteményeink és teológiánk szakmai kiadványai, valamint az alkalmi kiadványok (képeslapok, határidőnaplók, falinaptárak, ünnepi üzenetek). Nagy áldás a negyedévente megjelenő Dunántúli Református Lap is.

A közelmúltban a teljes állomány feltöltését kezdtük meg a „DTREK Kiadványok” menübe, ami a kerület oldalán, a refdunantul.hu-n érhető el. A feltöltés folyamatos, de már most is számos kötet megtalálható itt. A könyveket az érdeklődök megrendelhetik, illetve további információkat kérhetnek a dtpuspoki@refdunantul.hu email címen vagy a 06-89-512-400 telefonszámon.

Jó böngészést a könyvek között!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2022. January 28., Friday,
Károly , Karola napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6476
Összesen 2009. június 2. óta : 29269453

Ige Mellett

(14) „Közel van már az az idő, amikor meg kell halnod.” (5Mózes 31,14–30)

Mózesnek mondta az Úr, hogy közel van elmenetelének ideje. Nagy áldás, amikor elköltözésünk idejét kijelenti nekünk az Isten, így erre hitben tudunk f... tovább