Áldás és békesség Keszthelyen

Márton Gergely, 2021-12-16 07:17:27

A szeles, rossz idő miatt a templom oltalmában gyúlhatott fel az adventi koszorú harmadik lángja december 12-én Keszthelyen. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban megtartott ünnepi alkalmon Steinbach József püspök szolgált. Az esemény után a helyi református gyülekezettel volt áldott találkozás.

A zsúfolásig megtelt a templom. Az ünneplők a Család Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekeinek karácsonyi köszöntője után Steinbach József igei gondolatait hallgathatták meg. A püspök, megköszönve a megtisztelő felkérést, Pál apostol igei köszöntéséről szólt: „kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.”

Kegyelem és békesség, két nagyon fontos áldás, amik a karácsonykor született Jézus Krisztus ajándékai. A kegyelem Isten megtartó biztonsága, ami által mi is megtarthatunk, elviselhetünk másokat, elsődlegesen azokat, akiket ránk bízott az Úr, miközben az életünknek üdvözítő irányt ad, a fegyelmezett, boldog Isteni rendben kiteljesedve. A békesség pedig az az erő, ami segít a mindennapok terheit elhordozni. Az Úr áldását kérte Keszthely minden lakójára, az ünnepekben és azon túl, hogy mennyei erővel, jókedvvel, reménységgel végezhessék dolgukat, majd meggyújtotta a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

Az ünnepség után a református templom gyülekezeti termében tartottak egy fogadást. Itt a püspök találkozott a helyi református gyülekezet presbitériumával, gondnokával, Zichy Emőke lelkipásztorral, valamint a város képviselőivel is. A kötetlen beszélgetésen szó esett a gyülekezet örömeiről, terveiről. Júniusban a helyi kántor háza leégett, családját a gyülekezet fogadta be. A Szeretetszolgalat is gyűjtést kezdeményezett a megsegítésükre, ezt is megköszönték. Steinbach József átadta a kerület eddig megjelent, összesen 190 kiadványt a gyülekezeti könyvtár számára.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7852
Összesen 2009. június 2. óta : 39861609