Áldás és békesség Keszthelyen

Márton Gergely, 2021-12-16 07:17:27

A szeles, rossz idő miatt a templom oltalmában gyúlhatott fel az adventi koszorú harmadik lángja december 12-én Keszthelyen. A Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban megtartott ünnepi alkalmon Steinbach József püspök szolgált. Az esemény után a helyi református gyülekezettel volt áldott találkozás.

A zsúfolásig megtelt a templom. Az ünneplők a Család Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekeinek karácsonyi köszöntője után Steinbach József igei gondolatait hallgathatták meg. A püspök, megköszönve a megtisztelő felkérést, Pál apostol igei köszöntéséről szólt: „kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól.”

Kegyelem és békesség, két nagyon fontos áldás, amik a karácsonykor született Jézus Krisztus ajándékai. A kegyelem Isten megtartó biztonsága, ami által mi is megtarthatunk, elviselhetünk másokat, elsődlegesen azokat, akiket ránk bízott az Úr, miközben az életünknek üdvözítő irányt ad, a fegyelmezett, boldog Isteni rendben kiteljesedve. A békesség pedig az az erő, ami segít a mindennapok terheit elhordozni. Az Úr áldását kérte Keszthely minden lakójára, az ünnepekben és azon túl, hogy mennyei erővel, jókedvvel, reménységgel végezhessék dolgukat, majd meggyújtotta a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

Az ünnepség után a református templom gyülekezeti termében tartottak egy fogadást. Itt a püspök találkozott a helyi református gyülekezet presbitériumával, gondnokával, Zichy Emőke lelkipásztorral, valamint a város képviselőivel is. A kötetlen beszélgetésen szó esett a gyülekezet örömeiről, terveiről. Júniusban a helyi kántor háza leégett, családját a gyülekezet fogadta be. A Szeretetszolgalat is gyűjtést kezdeményezett a megsegítésükre, ezt is megköszönték. Steinbach József átadta a kerület eddig megjelent, összesen 190 kiadványt a gyülekezeti könyvtár számára.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2022. January 28., Friday,
Károly , Karola napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6357
Összesen 2009. június 2. óta : 29269334

Ige Mellett

(14) „Közel van már az az idő, amikor meg kell halnod.” (5Mózes 31,14–30)

Mózesnek mondta az Úr, hogy közel van elmenetelének ideje. Nagy áldás, amikor elköltözésünk idejét kijelenti nekünk az Isten, így erre hitben tudunk f... tovább