Házasság Hete a Kálvin parki református gyülekezetben

Szabó Gábor, 2022-02-22 07:20:08

A Házasság hete programsorozat két nagyszerű eseményt ölelt magába a veszprémi református házaspárok számára.

A Házaspárbaj című régi szilveszteri vetélkedő megelevenítésével indult 2022-ben a Házasság Hete a Kálvin János parki református gyülekezetben Szabó György és felesége, László Lilla kreatív ötleteivel.

Az ilyen játékokban szokásos, hogy elnevezik a csapatokat, ez itt a közös értékek címerbe foglalásával együtt történt miután a párok elhelyezkedtek a terített asztaloknál. Ezt követték felváltva a hétköznapi élet témakörét alapul vevő játékok (mint amilyen a Fél szavakból… című játék). Az olvasó is biztos találhat otthon olyan kifejezéseket, melyet csak a házastársával értenek meg, rögtön tudják miről van szó. Illetve a Bibliából megismert házaspárokra épülő játék: a párok elrejtett tagjainak kitalálása a „szakavatott” csapatoknak gyorsabban ment. A szív-kirakós szabályos alakzatai feladták a leckét a kezeinknek és a két agyfélteke közötti kapcsolatunknak. Felfedeztem, hogy bennünk is él egy szerv, aminek két fele közötti, néha nem harmonikus kapcsolata nem képes megfelelően segíteni minket.

Nem maradt el azonban a tánc sem, párunkkal kellett az egymást követő zenék ritmusára megmutatni, hogyan is vagyunk képesek ropni. A győztesek gyülekezeti naptárral, pezsgővel vagy borral gazdagodtak az élményen túl.

A házaspárok és párok betöltötték az új termet. Saját élményként hadd osszam meg, hogy eddig csak komoly programokra jutottam el a Kálvin parki gyülekezeti terembe, de a sok nevetéssel, őszinteséggel fűszerezett program, a vidám versengés hangulata hosszú ideig megmarad majd az én és a házaspárok emlékeiben is.

A Házasság heti ünnepi záró istentiszteletre február 20-án került sor, amelyen a gyülekezet közössége Szabó J. Róbert esperes igehirdetését hallgatta meg. A lelkipásztor arról beszélt, hogy az egész életünk, a házasságunk is bizonyságtétel arról, hogy a krisztusi élő reménység él-e szívünkben.

A gyülekezetet és a jelenlevő házaspárokat köszöntötte Porga Gyula, Veszprém város polgármestere. Az istentisztelet végén a házaspárok és jegyespárok együtt állták körül az Úr asztalát és áldásban részesültek Varga Gyöngyi áldáskövéből vett idézettel, amelyet Kóródiné Demeter Orsolya mondott el: „Áldjon meg benneteket az Ének Istene több oktávnyi szeretettel, egymásba fonódó harmóniákkal, félhangokból fakadó megértéssel. Áldjon meg benneteket az Ének Istene az öröm pergő ritmusával, összhangból merítő bátorsággal, egy egész életen át és még azon túl is szétáradó boldog énekkel. Ámen”


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 19., Friday,
Emma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 7658
Összesen 2009. június 2. óta : 40177957