Imádságos szívvel ajánljuk fel segítségünket

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-02-24 20:19:50

A Dunántúli Református Egyházkerület buzdítja a Dunántúlon élő keresztyén testvéreinket, hogy támogassák a Magyar Református Szeretetszolgálat ukrajnai háborútól szenvedők megsegítésére szervezett országos adománygyűjtését

„Fordulj hozzánk, Uram! Meddig késel? Könyörülj szolgáidon!” (Zsoltárok 90,13)

A zsoltáros imádságába kapcsolódva könyörgünk a mostani válsághelyzetben minden szenvedőért, menekültért, kárpátaljai testvéreinkért, és imádságos szívvel ajánljuk fel segítségünket a Református Szeretetszolgálat koordinálásán keresztül.

Az országos egyház kérése, hogy minden segíteni szándékozó testvér az országos egyház által összehangolt módon nyújtson segítséget, lehetőségei szerint.

Az egyházvezetők tartják egymással a kapcsolatot, és azonnal értesítést adnak, ha újabb lépésre, segítségre, egyeztetésre lesz szükség.

Ne felejtkezzünk el egymásról, az imádság erejéről, és arról sem, hogy Isten a történelem Ura, aki soha nem hagy el bennünket, még akkor sem, ha éppen elhagyatottnak látszunk.

Minden testvérünk figyelmébe ajánljuk a Szeretetszolgálat alábbi felhívását!

A Dunántúli Református Egyházkerület Vezetése nevében,
Steinbach József püspök

 

***

 

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony/Úr! 

Bizonyára mindenki értesült a híradásokban arról, hogy 2022. február 24-én hajnalban Oroszország támadást indított Ukrajna ellen, így hazánk szomszédságában harcok dúlnak, emberéletek kerültek veszélybe. Félelemmel és aggodalommal töltheti el a helyzet a testvérek szívét, éppen ezért mindenek előtt arra kérjük a gyülekezeteket, hogy hordozzák imádságban a fegyveres konfliktustól szenvedőket, és könyörögjünk a mielőbbi békéért! 

A Magyarországi Református Egyház szeretetszolgálatán keresztül élelmiszerszállítmánnyal és adománygyűjtéssel is segíti az ukrajnai háborútól szenvedőket. Csütörtökön kora reggel útnak indított 800 kilogrammnyi élelmiszersegélyt a Magyar Református Szeretetszolgálat az ukrán-magyar határ felé. A szervezet ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtésbe kezdett a rászorulók megsegítésére. A 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet hozzájárulni a humanitárius munkához, de az interneten is van lehetőség adakozni az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Azok, akik közvetlen utalással segítenének, a CIB Banknál vezetett folyószámlára küldhetnek felajánlást: CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás) 

Kérjük a gyülekezeteket, hogy akár anyagi adományaikkal, akár tartós élelmiszerek felajánlásával támogassák a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját, hogy egyházunk karitatív szervezete minél gyorsabban tudjon reagálni a beérkező kérelmekre, és segítséget tudjon nyújtani a menekültek, köztük Kárpátalján élő magyar testvéreink számára! 

Kérjük továbbá a lelkipásztor testvérek közreműködését abban, hogy tájékoztassák a Szeretetszolgálatot arról, hogy szükség esetén tudnak-e szálláshelyek biztosításával csatlakozni a segítségnyújtáshoz, és átmenetileg befogadni a Kárpátaljáról átmenekülő honfitársainkat. 

Arra kérjük a lelkipásztor testvéreket, hogy a nemzeti összefogással kapcsolatos felajánlásaikat regisztrálják a Magyar Református Szeretetszolgálat központi adatbázisába! 

Biztatjuk a testvéreket, hogy szükség esetén – legyen szó akár lelkigondozásról, akár segítségkérésről – hívják a Református Telefonos és Internetes Lelkigondozói Szolgálat munkatársait a +36 80 296 844-es ingyenes telefonszámon, amely február 28-tól érhető el. Segítségnyújtással kapcsolatban reggel 8-tól 17 óráig, lelkigondozást kérve pedig 17 órától hajnal egy óráig kereshetik kollégáinkat.

Hordozzuk imádságban a fegyveres konfliktustól szenvedőket, és adjanak nekünk erőt és vigasztalást Jézus Krisztus szavai: „…én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig!” (Máté 28,20) 

Budapest, 2022. február 24.

Testvéri köszöntéssel,
Juhász Márton ügyvezető igazgató


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 29., Friday,
Auguszta napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 15305
Összesen 2009. június 2. óta : 39879876