Könyörgés a békéért

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-02-25 12:45:56

Kör e-mail a Dunántúl református gyülekezeteinek. 

Feltámadott Urunk! 

Add nekünk szabadító hatalmad bizonyosságát! 

Köszönjük, hogy Te ott vagy életünk hajójában, és mi magunkkal vihetünk Téged, mint viharokat lecsendesítő Urat, aki nem engeded, hogy elvesszünk. 

Közbenjáró könyörgést mondunk kárpátaljai testvéreinkért, minden háborúságot szenvedőért; azokért, akiknek menekülniük kell otthonaikból! Adj bölcsességet a világ vezetőinek! 

Könyörülj rajtunk, hadd legyünk békességed és segítő szereteted eszközei! 

Áldott légy azért, hogy Te nem terhelsz bennünket erőnk felett, és megoldást ajándékozol, hiszen a Te békességed minden gyarló emberi értelmet és önzést meghalad, mígnem győzelemre jut.

Áldott légy azért a bizonyosságért, hogy hitben már miénk a maradéktalan, örök, boldog megoldás is, megváltó szereteted által! 

Segíts mindenkor Terád tekintenünk, Feltámadott Urunk, hogy el ne csüggedjünk, a hitből fakadó cselekvésben meg ne restüljünk, a reménységben meg ne fogyatkozzunk! 

Tudjuk, Urunk, hogy Te már meg is hallgattál minket! 

Ámen.

_______________________________________________________

Nagytiszteletű Lelkipásztor Asszony!
Nagytiszteletű Lelkipásztor Úr!
Kedves Szolgatársaim! 

„Fordulj hozzánk, Uram! Meddig késel? Könyörülj szolgáidon!”
(Zsoltárok 90,13) 

A zsoltáros imádságába kapcsolódva könyörgünk a mostani válsághelyzetben minden szenvedőért, menekültért, kárpátaljai testvéreinkért, és imádságos szívvel ajánljuk fel segítségünket a Református Szeretetszolgálat koordinálásán keresztül.

Az országos egyház kérése, hogy minden segíteni szándékozó testvér az országos egyház által összehangolt módon nyújtson segítséget, lehetőségei szerint. Ma telefonon kapcsolatba léptünk Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspökkel, kapcsolatban vagyunk Nagy Béla egyházkerületi főgondnokkal is, akik ezt a kérést megerősíttetek. 

Az egyházvezetők tartják egymással a kapcsolatot, és azonnal értesítést adnak, ha újabb lépésre, segítségre, egyeztetésre lesz szükség. Az ilyen megkeresést azonnal közvetíteni fogjuk.  

Ma a Dunántúli Református Egyházkerület Vezetősége tanácskozást tartott, amelynek eredményeként azt kéri a gyülekezetektől, hogy folyamatosan figyeljék az egyházkerületi és az országos honlapokat, ahol szintén aktuális tájékoztatásra törekszünk. Kérjük továbbá, ha valamelyik gyülekezet a Református Szeretetszolgálat felhívására nagyobb adományt juttatott el a Szeretetszolgálatnak vagy szálláshelyet ajánlott fel, jelezze ezt szolgálati úton a püspöki hivatal felé is! 

Ne felejtkezzünk el egymásról, az imádság erejéről, és arról sem, hogy Isten a történelem Ura, aki soha nem hagy el bennünket, még akkor sem, ha éppen elhagyatottnak látszunk. 

Pápa, 2022. február 25. 

A Dunántúli Református Egyházkerület Vezetése nevében,

Steinbach József
püspök

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2023. December 01., Friday,
Elza napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9812
Összesen 2009. június 2. óta : 38483813