Esperesi értekezlet

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-05-12 06:28:49

A Dunántúli Református Egyházkerület elnöksége és a dunántúli egyházmegyék esperesei időről időre közösen tekintik át a folyamatban lévő ügyeket. Május 10-én ült össze legutóbb az esperesi értekezlet.

Az esperesi értekezleten áttekintették az Egyházkerület valamint intézményeinek költségvetését és zárszámadását. Az előkészített és megtárgyalt gazdasági anyagot az Egyházkerületi Tanács a május 12-i ülésén vitatja meg és fogadja el.
Téma volt még az értekezleten a lelkészeket érintő jövedelem-kiegészítés dunántúli rendje.
E hónapban ül össze a Generális Konvent elnöksége és a közgyűlés Gyulafehérváron. Ezzel egyidőben ünneplik a református egység napját – ezekről is szó volt a találkozón. Az ünnepségsorozat május 19-én egyháztörténeti konferenciával kezdődik Nagyenyeden, amelyet a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet szervez. Május 20-án 9 órától ülésezik Gyulafehérváron a Generális Konvent elnöksége. Az egységnapi ünnepség részeként több kiállításra is sor kerül. Az egységnapi programok között vezetett városnézés is lesz a gyulafehérvári várban és a székesegyházban és vásártér valamint a gyülekezetek által szervezett különböző programok is várják majd az érdeklődőket. A május 21-i, szombati egységnapi ünnepségre a szervezők a Kárpát-medence minden szegletéből várják a résztvevőket, hogy együtt élhessék meg és fejezzék ki a református egyház közösségének összetartozását.

A Dunántúl idei nagy rendezvényéről, a REND-ről is tárgyalt a kerület elnöksége és az esperesek. A 2022. július 1-3. között Pápán megrendezésre kerülő Református Egyházi Napok Dunántúl programja összeállt, a tájékoztató füzetek kikerültek a gyülekezetekhez. Gazdag kínálatot állítottak össze a szervezők. Az idei év vezérigéje: „Örüljetek az Úrban...!” (Filippi levél 4:4). A háromnapos találkozó alatt számos előadás, pódiumbeszélgetés lesz az Úrban megélt örömről, színes kísérőprogramokkal. Kiállítások, könyvbemutatók, komolyzenei és könnyűzenei koncertek várják a látogatókat. Neves előadók és fellépők sora gazdagítja a programot: Bagossy koncert, 30Y, Kaláka, Aranyakkord (Kiss Tibor, Quimby) élőkoncertek, Csík Zenekar (Népzene), Neumann Trió (Jazz), Teleki Miklós orgonaművész, REND kórus Gárdonyi Zoltán és Zsolt műveiből, Fodor Bernadett operaénekes, Grecsó Krisztián, Rátóti Zoltán, Horváth Gergely valamint Dr. Földi Rita pszichológus és dr. Földváriné Kiss Réka történész.
A mostani megbeszélés során áttekintették a szervezés munkálatait, valamint kiemelték a gyülekezetek tájékoztatását, a jelentkezésre való felhívás fontosságát.  


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 18., Thursday,
Andrea , Ilma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 9214
Összesen 2009. június 2. óta : 40169626