Nyílt nap a Pápai Református Teológiai Akadémián

DTRE Kommunikációs Szolgálat - PRTA, 2022-11-09 07:41:57

A Pápai Református Teológiai Akadémia nyílt napot szervez, hogy megismertessék az érdeklődőket a Teológián folyó munkáva, az induló képzésekről. 

A Pápai Református Teológiai Akadémia a Magyarországi Református Egyház egyik felsőoktatási intézménye, a Pápai Református Kollégium tagintézménye.

Történelmi örökségünkből fakadóan elsősorban a Dunántúli Református Egyházkerület területén lévő gyülekezetek legmagasabb szintű szellemi központjaként kívánunk működni, figyelembe véve a Kárpát-medence magyar reformátusságának a reformáció évszázada óta ápolt, közös lelki-szellemi örökségét is.

Elsődleges feladatunknak tekintjük református teológusok, lelkipásztorok, katechéták (hittanoktatók) képzését és továbbképzését, a teológiai tudományok művelését. Az ún. bolognai rendszer szerinti osztatlan képzésben (MA), alapképzésben (BA), illetve szakirányú továbbképzésben folyik Akadémiánkon az oktatás.

Szélesedő képzési kínálattal, magasan képzett oktatói és kutatói karral, intézetek és kutatóközpontok megalapításával igyekszünk hivatásunkat betölteni. Gazdag teológiai szakkönyvtár, modern oktatástechnikai eszközök és multimédiás segédletek állnak a hallgatók rendelkezésére.

Szeretettel bátorítjuk református testvéreinket, hogy ismerkedjenek meg a Teológiánkon folyó munkával. Akik pedig elhívást kaptak arra, hogy lelkipásztorként, hittanoktatóként kísérjék, segítsék a gyermekek, fiatalok és felnőttek lelki életét, istenkeresését, megtérését, Krisztust követő közösségi életét, jöjjenek hozzánk, készüljenek fel erre a szolgálatra.

Jézusé minden hatalom mennyen és földön. „Menjetek el tehát, tegyetek tanítványokká minden népet” (Mt 28,19).


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 28., Thursday,
Gedeon , Johanna napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4364
Összesen 2009. június 2. óta : 39858121