Az Úr beszéde örökké megmarad

Tóth Judit, 2022-11-17 14:29:24

A kívül-belül megújult egyházasrádóci református templomban tartotta központi reformációi istentiszteletét az Őrségi Református Egyházmegye.

Az egyházmegye lelkipásztorai szép számmal képviseltették magukat az ünnepi istentiszteleten, amely a 90. zsoltárral, a Tebenned bíztunk eleitől fogva című énekkel kezdődött.

Szabadi István, az Őrségi Református Egyházmegye esperese köszöntötte a megjelenteket: "Az Őrségi Református Egyházmegye az országban a legkisebb, de területét nézve a legnagyobb. Egy része Vas megyében található, a másik része Zala megyében. Nyolcezer református él egyházmegyénk területén, a célunk az, hogy éljünk és megmaradjunk" - mondta az esperes.

Szakál Anikó Gyöngyi bajánsenyei lelkipásztor fohásza után a gyülekezet közösen mondta el Kálvin János bűnbánó imádságát. Egy szavalat és az Egyházasrádóci Népdalkör műsora után a Jövel Szentlélek Úr Isten című énekkel készültek az igehirdetésre a hívek.

Pető Gábor Márk egyházasrádóci lelkipásztor Péter első levelének első fejezetéből idézett, amelyek fő gondolata ez volt: Az Úr beszéde örökké megmarad.

Elhangzott a kérdés: Van-e olyan, ami az életünkben örök? -Nincs más, csak az Isten szava, amely az örökkévalóságból fakad. Ott lehet bennünk, emberekben is, ha hagyjuk, hogy így legyen. Ha az Isten szavát magadhoz veszed, akkor az erőt ad, feltölt, az minden helyzetben jó, és megsegít - mondta a lelkipásztor.

Kálvin János életéről és munkásságáról is szó esett. A reformátor a megélt igét másoknak is élővé tette, tevékenysége nyomán új életek formálódtak Genf városában - tette hozzá Pető Gábor Márk, majd arra is kitért, hogy Isten szava romolhatatlan, nincsen rajta hatalma a romlandóságnak. -A változó világban érték a maradandóság, az Isten szava, ezért nagyon meg kell becsülni. Szükség van kapaszkodókra az életünkben, fontos, hogy a krisztusi értékeket tartsuk szem előtt, és Isten üzenetét tolmácsoljuk minél több ember számára - zárta szavait.

Jakab Bálint szombathelyi lelkipásztor vezetésével imádkozott a gyülekezet, majd Juhász Sándor egyházmegyei főgondnok adta elő a 215. dicséretet.

Eltévedtem, mint juh, a bűnösök útjára címmel Alföldy-Boruss Dezső nyugalmazott lelkipásztor, a Biblia Szövetség alelnöke Kálvin János életéről és lelki útjáról tartott előadást, majd Szentgyörgyi László lelkészi főjegyző készítette elő az úrvacsorát. Az ünnepi istentisztelet úrvacsoraosztással és szeretetvendégséggel zárult.

Forrás: Őrségi Református Egyházmegye - vaol.hu

 


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. March 19., Tuesday,
József , Bánk napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4206
Összesen 2009. június 2. óta : 39763943