Kigyulladt Kocson a református templom

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2022-12-06 09:05:01

December 5-én, hétfőn kigyulladt a református templom tetőszerkezete Kocson. A tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt. Steinbach József püspök és Gerecsei Zsolt a Tatai Egyházmegye esperes a helyszínen mérték fel a károkat és egyeztettek a helyreállítás lehetőségeiről.

A hétfő este fellobbant tűz húsz négyzetméterre terjedt ki, a lángokat a kocsi önkéntes tűzoltók, valamint a komáromi, a nagyigmándi és a tatabányai tűzoltók fékezték meg. Az utómunkák során a tetőszerkezetet megbontották és a gerendák izzását megszüntették. A tűz keletkezésének okát egy későbbi vizsgálat tisztázza.

Steinbach József püspök és Gerecsei Zsolt esperes kedd reggel a helyszínre érkeztek. Közösen imádkoztak és adtak hálát az Úrnak, hogy a szerencsétlenségben senki sem sérült meg. Együttérzésükről és támogatásukról biztosították a gyülekezetet, Nagy Péter helyi lelkipásztort.

A helyreállítás terheinek támogatásáról az egyházkerület és az egyházmegye egyeztetés kezdett, felmérve a közös segítségnyújtás lehetőségét, amiről a károk felmérését követően adnak tájékoztatást.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 20., Saturday,
Tivadar napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5871
Összesen 2009. június 2. óta : 40192107