Gyülekezeti ünnepnap Naszályon

Adminisztrátor, 2009-09-23 06:58:29

Szeptember 6-án immár hagyományosan „Gyülekezeti Ünnepnap” keretében ünnepelte fennállásának évfordulóját a naszályi gyülekezet, amely Tata és Komárom között helyezkedik el.

Szabó Előd lelkipásztor egyháztörténeti visszaemlékezésében utalt rá, hogy bizonyítottan 1650-ben már szolgált Naszályon Oroszi Tamás lelkész.


Az Ünnepi Istentiszteleten imádságában Köntös László egyházkerületi lelkészi főjegyző adott iránytűt a gyülekezeti tagok kezébe és lelkébe, hogy el ne tévelyedjenek, a krisztusi úton járjanak, majd Steinbach József püspök úr hirdette Isten igéjét a Példabeszédek könyve 8, 34-35 versei alapján. Kiemelte, hogy a boldogság lépcsőfokait megjárva törekedni kell elérni a csúcsot, de csak Isten akarata szerint, becsületes úton.
Az Istentisztelet keretében Szabó Előd lelkipásztor köszöntötte a jubiláns konfirmandusokat, és emléklapot adott át részükre. Ez követően a fiatal felnőtt gyülekezeti tagok tettek fogadalmat.
A gyülekezet új palásttal ajándékozta meg lelkipásztorát ez alkalomból.
Az istentisztelet után az újonnan épült gyülekezeti házban szeretetvendégségre került sor.

Délután –a tatai gyülekezeti kiskörhöz tartozó egyházközségek -„Kisköri fórum” keretében tehették fel kérdéseiket a résztvevők a Bellai Zoltán főtanácsos úrral is kiegészült Egyházkerületi Felső vezetésnek. Erre a különleges alkalomra megtelt a gyülekezet új Gyülekezeti terme. Tartalmas beszélgetésnek lehettünk részesei, a szerteágazó kérdések megválaszolásra kerültek. Érzésem szerint mindenki gazdagodott lelkiekben.

Ez a nap egy „lépcsőfok” lehetett minden résztvevőnek a boldogság felé vezető úton.


Nagy Lehel
Főgondnok, Naszály

Az eseményen készült képeket az alábbi galériában tekintheti meg:


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. April 26., Friday,
Ervin napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 944
Összesen 2009. június 2. óta : 40277556