„Ez az a nap!” Veszprémben

Márton Gergely, 2023-04-21 07:10:50

Az Ez az a nap! egy felekezetközi keresztény mozgalom, amely 2000 óta zenés dicsőítő rendezvényeket szervez. Programjaikon az elmúlt évek alatt több százezren vettek részt az egész Kárpát-medencéből, a színpadokon pedig több mint 30 nemzet képviseltette magát. Idei első vidéki megmozdulásukat Veszprémben tartották április 15-én. Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke – miként már több alkalommal is – más keresztyén felekezetek képviselőivel imádkozott közösen a Veszprém Arénában a többezres közönség előtt.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelt projektjeként rendezték meg április 15-én az Ez az a nap! keresztyén könnyűzenei koncertet.

Az Istent dicsőítő alkalmon a régió keresztyén felekezeteinek vezetői imádságban adtak hálát az Úrnak a teremtett világért, az írott és hirdetett igéért, a testet öltött igéért, a megtartó, megváltó, újjászülő Jézus Krisztusért.

A színpadon együtt imádkozott a többezres közönséggel Udvardy György veszprémi katolikus érsek, Steinbach József dunántúli református püspök, Veress István evangélikus lelkipásztor, Cieklinski János pünkösdi egyház lelkipásztor, Iván Dániel baptista lelkipásztor, Petrőcz Levente a Hit Gyülekezete képviseletében, Fóris Tamás a Veszprémi Keresztény Közösség vezető lelkésze.

Az Ez az a nap Alapítvány alapítója és vezetője, László Viktor elmondta, hogy az amerikai kontinensen napjainkban a keresztény könnyűzene több rajongót mondhat magáénak, mint más zenei stílus összesen. A céljuk, hogy a magyar köztudatba is behozzák, hogy létezik modern, dinamikus, vidám keresztyén zene. Az elmúlt 23 év alatt jelentős tábora alakult ki az e műfajt kedvelők körében. 22 évi építkezés, 27 vidéki és több fővárosi telt házas koncert után tavaly a Puskás stadionban is teltházat értek el. Kiemelte, hogy nem a létező különbségeket hangsúlyozzák a vallási irányzatok között, hanem az egyetlen tényezőt, ami mindegyiket összeköti – Isten személyét.

A veszprémi rendezvényre is sokan érkeztek, megtelt a város sportcsarnoka. A zenei rendezvényen színpadra lépett a világszerte ismert, három Grammy díjas Michael W. Smith mellett Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt is.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. July 27., Saturday,
Olga , Liliána napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6641
Összesen 2009. június 2. óta : 41717872