Hittantábor Zalaegerszegen

Hodánics-Bíró Tünde, 2023-08-16 10:38:15

Az idei tanév után szokatlan formában, de változatlan lelkesedéssel tartottuk meg gyülekezeti hittanos táborunkat. A kerkafalvi parókia felújítása alatt áll, ahol a korábbi években táboroztunk. Emiatt úgy döntöttünk, hogy nem keresünk másik táborhelyet, hanem az ottalvós tábor helyett az idén napközis tábort tartunk.

Hitoktatóink és segítőinknek köszönhetően minden zökkenőmentesen sikerült. A felnőtt segítőkön túl olyan fiatal gimnazisták is velünk voltak, akik korábban aktívan velünk táboroztak. Nekik is nagy élmény volt így jelen lenni. Horváth Eszter és Márta, a Pápai Refi tanulói elkészítették a tábor dekorációit, társaikkal (Frankovics Lujza, Ughy Titanilla, Koncz Aletta) pedig színdarabot tanultak be és adtak elő a gyerekeknek, és segítettek a kézműves foglalkozásokon. Paragi Csenge, aki testvéreivel volt jelen, a tízórai és az uzsonna elkészítésében segédkezett.

A reggeli éneklést, áhítatot követő csoportfoglalkozásokon a bibliai történetek és aranymondások elsajátítása után kézműves foglalkozásokra és játékra került sor. A tábor szervezésében és lebonyolításában nagy segítség volt az idei KOEN Alapítvány tábori anyaga. Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani a dunántúli csapatnak, akik az idei tematikát összeállították.

Az ebédet követően kirándultunk a Tv-toronyhoz, az Alsóerdei Kalandparkba, a Göcseji Kézműves Házba, pénteken pedig vonttal elmentünk Zalalövőre a Borostyán tóhoz.
A tábort minden évben közösen zárjuk a szülőkkel, ahol egy kis ízelítőt adunk a tanult énekekből és bibliai történetekből. Nagy öröm volt hallani a szívből szóló csengő éneket: „De gyermeked lettem, köszönöm, Istenem, én.” Soli Deo Gloria!

Hodánics-Bíró Tünde, beosztott lelkész (Zalaegerszeg)


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 03., Friday,
Tímea , Irma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 4382
Összesen 2009. június 2. óta : 40383576