Kálvin Parki Kreatív Kikötő a parkban

Závodi Zsuzsa, 2023-08-18 14:10:13

Kálvin Parki Kreatív Kikötő címmel a Veszprém Kálvin parki református gyülekezet egy hetes délutánonként sorra kerülő rendezvénysorozatot tartott sok-sok önkéntes és még több általános iskolás korú gyermek bevonásával július utolsó hetében.

A sokszínű program közösségi játékokat, önfeledt időtöltést nyújtott a parkba és templomba érkező gyermekek számára.

Elkészült a „kikötés” és „megérkezés” legfontosabb eszköze: a hajó színpad, ahol Noé, Jónás és Jézus csodás vizes történeteit adták elő a gyerekek a gyülekezet fiataljai, tanárok, hitoktatók, és szülők segítségével. A tevékenységeket angol énekek és vidám jelenetek színesítették az angliai Bath-ból érkezett fiatalok vezetésével.


Külön öröm, hogy a város és lakótelepen élő gyermekek között a Bárczy Gusztáv Általános Iskolából érkezett gyermekeket is köszönthettünk.

Gazdag programokban volt része mindenkinek a Kálvin parkban és a református templomban: labirintus séta, krétarajzok, mini színdarab, vizes vetélkedő, focibajnokság, énektanulás angolul és magyarul, nyomozó-rejtvényfejtés a hajón, színes kézműves foglalkozások, textil táska nyomdázás, kavicsfestés, valamint karkötő készítés.

A labirintust több mint hetven gyermek sétálta körbe, közben a csendbe is egyre beljebb és beljebb lépve. A nyár elején átadott imalabirintus azt üzente, hogy egy úton haladunk: el lehet jutni a szívünk közepéig, belső önmagunkhoz, Isten szeretetéhez. A legjobb hely kínálkozott erre, egy rejtett, mégis elérhető hely, a templomkert, ahol a szeretet körében gyűltek össze az általános iskolás gyermekek.


A gyülekezet célja az volt, hogy a városban élő gyermekek, akik különböző iskolákból érkeztek, átéljék a közösség örömét, azt, hogy Jézus életünk és hajónk kormányosa. Erre a hétre egy kis vitorlás hajó került a Kálvin park közepébe, amelyen ünnepélyesen vitorlát bontott a legénység, s a szárazon kikötött hajó a Messiás nevet kapta. A hajó-motívum azt üzente a résztvevőknek, hogy csak együtt, egymásra és Istenre figyelve tudunk megérkezni védett „kikötőkbe”. A programsorozat Jézus szavát tűzte a zászlajára Márk evangéliumából: „Legyél te is emberhalász!”.


A hajószínpad további érdekes programoknak adott helyet késő délutánonként. A megküzdés öröméről, hivatásszeretetről, bátor hitvallásról érdekes reformátusok meséltek panelbeszélgetés keretében, ahová minden délután új látogatók érkeztek.


Az EKF által is támogatott programsorozat alkotásai, az imalabirintus és a hajó-színpad minden érdeklődő számára később is megtekinthetők lesznek a gyülekezet kertjében.



Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 03., Friday,
Tímea , Irma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 6453
Összesen 2009. június 2. óta : 40385648