Meghívó

DTRE Kommunikációs Szolgálat, 2023-08-22 08:24:10

Isten iránti hálával adjuk hírül, hogy 2023. szeptember 2-án 10:30 órától Pápán kerül sor a Református Gimnázium új internátusának átadására. A hálaadó alkalom lesz egyben a Kárpát-medencei és Országos Református Tanévnyitó ünnepsége is.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma növekvő gyermeklétszámmal szolgálja Isten népét a Dunántúli Református Egyházkerületben. Az oktatás, a tanárok és a diákok korszerű igényeinek kiszolgálása érdekében közel egy évtizede folyamatos építkezés zajlott az intézményben, teljesen megújult az épület. Az építkezések utolsó ütemeként elkészült, és szeptembertől várja a diákokat az új internátus épülete.

A Dunántúli Református Egyházkerület közösségének évtizedes álma volt, hogy új, korszerű, a gimnázium épületével egységet alkotó kollégiumot tudjon biztosítani a diákoknak. Csodaként éljük meg, hogy a covid és a háborús helyzet közepette Isten megsegítő kegyelméből felépülhetett az új internátus épülete! Kiemelten köszönjük a Kormányzat támogatását! Korszerű, keresztyén lelkiséget megélő, azt közvetítő „otthont” szeretnénk biztosítani a diákoknak, ahol a Gimnázium homlokzatán található küldetésre tudnak felkészülni: „Istennek, Hazának, Tudománynak.”
A Pápai Református Gimnázium új internátus épületének átadására 2023. szeptember 2-án 10:30 órakor kerül sor a Pápai Református Újtemplomban.
Az internátus átadása egyben a Kárpát-medencei és Országos Református Tanévnyitó ünnepsége is. Az ünnepi istentiszteleten igét hirdet Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Köszöntőt mond Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés Elnöke.
Az ünnepségen Dr. Németh Tamás rektor mutatja be a Pápai Református Teológiai Akadémiát, majd díjakat adnak át pedagógusnak.

Pénteken (szept1.) és szombaton (szept2.) kísérő programok várják a vendégeket. A Pannonia Reformata Múzeumban pénteken időszakos kiállítás nyílik 17:00 órakor: - Mit tanít ma nekünk Jézus? Válogatás Kovács Levente és Kovács-Szabó Tímea Evangélium21 kortárs képzőművészeti gyűjteményéből. A kiállítást megnyitja: Kovács Levente református presbiter, a Magyar Bankszövetség főtitkára. 19:00 órától pedig zenés áhítat kezdődik a Pápai Református Kollégium egykori és jelenlegi tanítványainak közreműködésével.
Szombaton szakmai előadásokra, fórumokra kerül sor a tanévkezdés kapcsán, valamint meg lehet tekinteni a Pannonia Reformata Múzeum és a Könyvtár állandó kiállításait.

Az esemény helyszíneinek megközelítését és a parkolást segítő térkép:


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 03., Friday,
Tímea , Irma napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 5610
Összesen 2009. június 2. óta : 40384805