A REND megbeszélése Tatán

Márton Gergely, 2023-09-15 07:17:42

A 2024-es REND szervezése a következő szintre lépett. Szeptember 11-én Tatán a szervezőbizottság a helyi református intézmények képviselőivel tekintette át az operatív feladatokat.

Mint arról már beszámoltunk, a jövő évi REND, Református Egyházi Napok Dunántúl szervezése javában zajlik. A szervezőbizottság már májusban megkezdte a munkát, az ülések azóta rendszeresek.

Egy háromnapos rendezvény megszervezése nagy odafigyelést igényel. A programkínálat összeállítása csak egy – bár a leglátványosabb – feladat, az előkészítés ennél sokkal szerteágazóbb. Megfelelő helyszínek keresése, munkatársak toborzása, számtalan egyeztetés különböző szervezetekkel, szállás, étkeztetés, hangosítás stb… A többezer embert megmozgató református rendezvény nemcsak a magas létszám miatt nagy felelősség, hanem azért is, mert a szakrális térből kilépve, Jézus Krisztust képviselve ad benyomást az egyházról.

A 2024. június 21-23-án megrendezésre kerülő fesztivál jellegű találkozónak a házigazdája a Tatai Református Egyházmegye, azon belül is Tata. A szervezőmunka abba a fázisába érkezett, hogy bevonják a megbeszélésekbe a tatai gyülekezethez köthető református intézményeket is.

Szeptember 11-én a Tatai Református Egyházközség gyülekezeti házában zajlott a megbeszélés. A házigazda gyülekezet vezető lelkipásztora, dr. Szabó Előd köszöntötte a résztvevőket, majd Gerecsei Zsolt esperes rövid imádságos áhítata után megkezdődött a közel kétórás megbeszélés. A református óvoda, iskola és gimnázium, a helyi és a neszmélyi művészeti iskola képviselői mellett részt vett a tervezésben a tatai gyülekezet főgondnoka, dr. Varga József, Szabó Elődné Melinda hitoktató és Farkas Balázs tatai lelkipásztor, aki helyi szinten fogja össze a szervezőmunkát.

A megbeszélést Farkas Gergely elnökségi tanácsos és ifj. Márkus Mihály esperes, a pápai gyülekezet lelkipásztora vezette. Ő vázolta fel a jelenlévőknek – a 2022-es REND tapasztalatai alapján – az előkészületek fázisait. Szólt arról, hogy Tata Város Önkormányzatával folynak az egyeztetések, a település vezetői nyitottan, támogatóan és lelkesen állnak a fesztiválhoz.

Nyitott, párbeszédes rendezvényt szerveznek, amit a REND vezérigéje, „Mert nálad van az élet forrása!” (Zsolt 36,10) köré építenek fel.
A megbeszélésen szóba kerültek helyszínek, amiken a kisebb vagy a nagyobb programok lebonyolíthatók, műsorok, amelyekkel a helyi reformátusok tudják gazdagítani a kínálatot. A találkozáson túl a „megmutatkozás” is célja a fesztiválnak. A dunántúli református intézmények bemutatkozása mellett ez külön lehetőség a helyi közösségnek arra, hogy a város lakosságának is megmutassák közösségük sokszínű életét, amivel Jézus Krisztus ügyében munkálkodnak.

A megbeszélésen számos fontos hozzászólás hangzott el. Az ország egyetlen, egy egész kerületet érintő fesztiváljára a tervezés feladatai folytatódnak. Isten gazdag áldása legyen a szervezők munkáján.
„Mert nálad van az élet forrása!” 2024. június 21-23-án tizedik Református Egyházi Napok Dunántúl Tatán. Írja be mindenki a naptárába, legyünk együtt ismét minél többen!


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 04., Saturday,
Mónika , Flórián napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2623
Összesen 2009. június 2. óta : 40390495