A mi napunk

Márton Gergely, 2023-09-21 08:00:54

A Somogyi Református Egyházmegye a fenti címmel tartott csendesnapot lelkipásztorainak. A másfélnapos programot a Zsinat által meghirdetett Lelkipásztori hivatás évéhez kapcsolódóan szervezték, aminek a célját így fogalmazta meg Hella Ferenc esperes: őrizzük a lelkünket, figyeljünk egy kicsit magunkra, a hivatásunkra. A vasárnapi alkalmon részt vett Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke is.

A szeptember 17-18-án Balatonszárszón megtartott csendesnapra a Somogyi Református Egyházmegye lelkipásztorainak a 95 százaléka eljött. A programnak a közösségerősítés mellett fő célja az volt, hogy a Lelkipásztori hivatás évéhez kapcsolódóan a lelkészekre, a szolgálatra összpontosítsák a figyelmet.

Vasárnap este Uszkay Huba egyházmegyei lelkészi jegyző bevezető áhítata után, az úgynevezett „hogy vagy kör” keretében közös, őszinte beszélgetésre került sor. A lelkipásztorok elmondták, hogy mi van a szívükön, öröm, bánat, nehézség, áldás. A beszélgetésen részt vevő Steinbach József püspök és Hella Ferenc esperes is úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó sikerült, őszinte és előremutató beszélgetés alakult ki.

Másnap, Bartha Béla egyházmegyei lelkészi főjegyző reggeli áhítata után, Dr. Kocsev Miklós a „hivatásról őszintén” című felvezető gondolatait követve több csoportban, három fő téma körül folyt tovább a beszélgetés: 1) Hogyan, ki által hívott el az Úr a szolgálatra, miért lettünk lelkészek? 2) A szolgálati évek áldásai és nehézségei között hol tartunk a hitünkben, nehézségeinkben, ki vagy mi tartott meg a hivatásban? 3) Merre tartunk a szolgálatban, mit szeretnénk elérni, ajánlanánk-e a teológiát egy most kezdőnek?

Ebéd után a „Tanúim lesztek!” missziói tanítvány- és vezetőképző kurzust mutatták be Dani Eszter és Harmathy András lelkipásztorok, a képzés előadói.

Hella Ferenc esperes a visszajelzések alapján úgy értékelte, hogy áldott alkalom volt a csendesnap, a hivatás szempontjából fontos állomásként élték meg azt, hogy a mindennapok sűrűjében egy pillanatra megállva, az Úr felé fordulva tekinthettek szolgálatuk útján vissza és előre.


Vélemények, hozzászólások

A hírhez még nem érkezett hozzászólás. Hozzászólok.

2024. May 04., Saturday,
Mónika , Flórián napja van.

Látogatóink száma a mai napon: 2300
Összesen 2009. június 2. óta : 40390172